Logo kliknieuws.nl/oss
Corina Knijnenburg op de fiets.
Corina Knijnenburg op de fiets.

Knijnenburg: 'Het is de veelzijdigheid die me aantrekt'

  •   702 keer gelezen   Sport

BERGHEM | Het doel van de 17-jarige Anne Knijnenburg is om ooit aan de Olympische Spelen mee te mogen doen. Het talent en het doorzettingsvermogen heeft het grote hardlooptalent van haar ouders. Zowel John als Corina Knijnenburg zijn sporters in hart en nieren. Onlangs zetten beiden een bijzondere prestatie neer.

John Knijnenburg is een ervaren triatleet. Hij was enkele weken geleden de guide van Edwin van Geenen. Edwin heeft een visuele beperking en deed mee aan de halve triatlon (1,9 kilometer zwemmen, 92,5 kilometer fietsen en 21,1 kilometer lopen) van de Challenge Almere-Amsterdam. Ze volbrachten dit in een tijd van 5 uur en 34 minuten. Edwin -aangesloten bij Trioss- eindigde als eerste bij de para-triatleten.

Corina Knijnenburg
Corina Knijnenburg (47) deed voor de vijfde keer mee aan een halve triatlon. Om goed aan de start te staan, is de 47-jarige Berghemse dagelijks bezig met sport. Ze fietst en zwemt drie keer per week en twee keer in de week loopt ze. Daarnaast werkt ze, heeft ze een gezin en is ze looptrainster bij A.V. Oss'78 en loop- en fietstrainster bij Trioss. "Ik vind het leuk om training te geven en dat te combineren met zelf sporten. Ik zat vroeger in het nationale vijfkampteam en heb op hoog niveau gesport. Toen was het beeld dat je zo hard en vaak mogelijk moest trainen. Maar tegenwoordig is dat beeld totaal anders. Met mijn ervaringen plus de theorie die ik heb opgedaan tijdens opleidingen, hoop ik anderen iets te kunnen leren."

Triatlon
Het doel dit jaar van Corina was om mee te doen aan Triathlon de l'Alpe d'Huez, waar een team van Trioss aan meedeed. "Dat was een mooie, maar pittige uitdaging in een prachtig gebied. Daarnaast heb ik in mei meegedaan aan het EK kwart triatlon. Daarna ben ik me gaan focussen op de halve triatlon. In Almere had ik 5 uur en een kwartier in gedachten als een mooie tijd om over het parcours te doen. Met 5 uur en 11 minuten kwam ik voor mij in een supertijd over de finish. Ik was de eerste Nederlandse in mijn categorie en pakte een startbewijs voor het WK 2020 in het Slowaakse Samorin."
Deelname aan een WK is niet nieuw voor de Berghemse, Twee jaar geleden stond ze in Rotterdam aan de start van de kwart triatlon. "Het was een enorm spektakel. Het parcours, de vele toeschouwers en zoveel verschillende nationaliteiten maakte het gigantisch mooi." In 2020 dus een WK op de halve triatlon in de klasse 45-49 jaar. De kans is echter aanwezig dat ze niet meedoet, omdat ze zich heeft ingeschreven voor de eerste halve Ironman triatlon in Nederland. "Waar ik ook meedoe, ik hoop dat ik in de voorste regionen mee kan doen."

Passie
Wat maakt de triatlon nou zo mooi voor haar? "Het is de veelzijdigheid die me aantrekt. Drie verschillende sporten die allemaal heel anders zijn. Triatlon is de laatste jaren enorm in opkomst. Als we kijken naar de wedstrijden, dan zijn ze in een mum van tijd vol. Je moet op tijd inschrijven, anders ben je te laat. Het mooie van deze wereld is dat iedereen elkaar het gunt. Triatleten gaan goed met elkaar kom. Als ik kijk naar onze vereniging, dan zie ik een hechte groep. We zijn gegroeid naar zo'n 100 leden, maar je voelt echt een familiegevoel."

Meer berichten