Gé Wagemakers naast zijn voormalige fractiegenoten. (Foto: Hans van der Poel)
Gé Wagemakers naast zijn voormalige fractiegenoten. (Foto: Hans van der Poel)

Weinig nieuwe informatie na heet avondje in Osse gemeenteraad

Verkiezingen 1.543 keer gelezen

OSS | De raadsleden van de gemeente Oss kwamen maandagavond samen voor een extra gemeenteraadsvergadering. Die was aangevraagd door SP, GroenLinks, D66 en PvdA. Deze partijen maken zich grote zorgen over de stabiliteit van een mogelijke coalitie VDG, CDA, VVD en Beter Oss en het proces rondom de Osse coalitievorming. Dit nadat wethouder Gé Wagemakers onlangs uit de VVD-fractie is gestapt.

In de gemeenteraad spraken de vier oppositiepartijen hun zorgen uit. Jan Zoll (SP): "Hoe kunnen de inwoners van de gemeente Oss vertrouwen in het nieuwe gemeentebestuur hebben als ze nu al rollebollend over straat gaan? Ze wachten op een nieuwe coalitie. Maar het gaat momenteel niet over de politieke inhoud, maar over onderlinge ruzies en beschuldigingen. Een beschamende situatie." Na vanavond kregen ze niet veel meer duidelijkheid van de mogelijke coalitiepartijen. "Ik hoef me tegenover de gemeenteraad niet te verantwoorden over de koers van onze partij. Er is nog nooit een partij geweest die dat hoefde", aldus Thijs van Kessel, fractievoorzitter van de VVD. Hij wilde ook niet ingaan op de vraag waarom zijn partij en Gé Wagemakers uit elkaar zijn. Volgens hem is er in ieder geval geen sprake van een koerswijziging. "Wij onderhandelen in het formatieproces met het verkiezingsprogramma dat voor de gemeenteraadsverkiezingen is geschreven. Er is geen woord bijgekomen of vanaf gegaan."

Wagemakers
Gé Wagemakers -zittend naast zijn voormalige fractiegenoten, maar op zijn naambordje geen logo van de VVD meer- haalde tot slot hard uit naar de Osse VVD. "We zitten nog steeds in een soap, een hele slechte film met heel slecht acteerwerk. Ik bedank de initiatiefnemers van dit debat om mensen ter verantwoording te roepen. Er wordt een rookgordijn opgetrokken. Ik maak me ernstig zorgen over mijn partij die zich op deze manier presenteert. Zowel de raadsleden als de steun fractieleden, ze zouden zich moeten schamen. Ik ben door mijn eigen partij in de steek gelaten."

Lees woensdag een uitgebreid verhaal in Weekblad Regio Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant