Margriet - Schijndel.
Margriet - Schijndel.

3D: Schijndel maatje te groot voor Margriet

Voetbal 1.850 keer gelezen

OSS | Margriet had zondagmiddag niets in te brengen tegen Schijndel. De gasten kwamen geen moment in de problemen en wonnen eenvoudig met 0-3. Margriet oogde inspiratieloos en liet geen moment zien de wedstrijd te willen winnen.

door Leon Voskamp

De wedstrijd was pas vier minuten onderweg, of de mannen uit Schijndel kwamen al op voorsprong. Op prachtige wijze, want doelman Danny de Natris was kansloos op een schot van buiten het zestienmetergebied. Het eerste teken van de Schijndelaren dat er vandaag niets tegen ze te halen viel. Wat opviel was de piepjonge Schijndelse defensie die als een huis stond. Fysiek sterke centrumverdedigers en snelheid op de flanken. Margriet kwam er niet doorheen. Spits Kay van den Haterd werkte zich een slag in de rondte, maar kreeg geen enkele fatsoenlijke bal. Vooral het middenveld speelde erg slordig. Joey Schuurmans -met de punt naar voren- raakte geen bal fatsoenlijk en verdedigende middenvelder Fazli Ibis viel alleen op door dom een bal weg te slaan, waarvoor hij geel kreeg. Al na een half uur greep trainer Mark Strik in en bracht hij Jessie van de Kamp voor Ibis. Zonder succes, want op een kopballetje van Van den Haterd na gebeurde er weinig.

Katachtige reddingen
De regen kwam in de tweede helft met bakken uit de lucht. De verlichting moest zelfs aan, omdat het zo donker was boven Oss. Voor Jorn van Bakel mocht de tweede helft snel beginnen, want hij stond al ruim vijf minuten eerder op het veld dan de 21 andere spelers. De toeschouwers verwachtten een gretiger Margriet, maar werden teleurgesteld. Schijndel bleef eenvoudig overeind en ging op zoek naar de 0-2. Stan Guns liet een aantal kansen liggen, maar twintig minuten voor tijd was het wel raak door Tijn Niemeyer. De Natris zag er in het duel voorafgaand niet goed uit.

Margriet toonde niet veel later toch karakter en kreeg twee enorme kansen op de 1-2. Keeper Timo de Louwere hield echter met katachtige reddingen op inzetten van Van den Haterd en Schuurmans zijn doel schoon. Aan de andere kant liet Kaj de Visser zien hoe je wel met een kans om moet gaan. Hij stond nog geen minuut in het veld toen hij met zijn eerste balcontact de wedstrijd definitief besliste.

Toekomst
Margriet moet zich gaan richten op plaatsing van de play-offs en op die manier meestrijden om promotie. De club met 1100 leden en een prachtig complex hoort qua grootte op een hoger niveau thuis, maar wie het materiaal van Mark Strik ziet, weet dat de Osse club nog niets in de tweede klasse te zoeken heeft.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Floris de Vries, Roy Govers, Lars van de Kamp, Jeffrey van Vlijmen, Fazli Ibis, Kay van den Haterd, Mitch Pennings, Joey Schuurmans. Ingevallen: Luuk Haas en Jessie van de Kamp.

Opstelling Schijndel: Timo de Louwere, Max Neppelenbroek, Thomas-Jan van Raaij, Sharam Heshmatollah, Sten Guns, Martijn van Grinsven, Jordy van Kasteren, Jirre Kreemer, Tijn Niemeyer, Bart de Wit en Tjeerd Pijnenburg. Ingevallen: Luuk van de Brand, Tommy van Schijndel en Kaj de Visser.

Derde klasse D:
Margriet - Schijndel 0-3
Olympia'18 - Vitesse'08 2-0
Volkel - MULO 3-1
Handel - Constantia 3-1
Ulysses - Avanti'31 0-5
Excellent - FC Schadewijk 3-2

1. Olympia'18 14-37
2. Schijndel 14-25
3. Volkel 14-23
4. Margriet 12-21
5. Avanti'31 13-21
6. Handel 11-18
7. Vitesse'08 14-18
8. Excellent 12-16
9. Nooit Gedacht 10-15
10. FC Schadewijk 11-15
11. Boekel Sport 12-15
12. MULO 14-10
13. Constantia 13-9
14. Ulysses 12-5

MULO - Ulysses
Avanti'31 - Volkel
Boekel Sport - Margriet
Schijndel - Handel
Vitesse'08 - Nooit Gedacht
FC Schadewijk - Olympia'18
Constantia - Excellent

Margriet - Schijndel.
Margriet - Schijndel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant