5D: Ruime overwinningen voor SBV en OKSV, ook driepunters voor DESO en MKB

Voetbal 1.173 keer gelezen

Een vol programma op deze zondag met inhaalwedstrijden. Een zondag bovendien zonder grote verrassingen.

SBV - Heerewaarden 6-0
SBV tegen Heerewaarden was als David tegen Goliath. Natuurlijk was SBV favoriet en die rol werd waargemaakt. Met rust stond het al 4-0, na 90 minuten gingen beide ploegen de kleedkamer in met een 6-0 stand. Ricky Manders (3), Jordy van Outvorst (2) en Berry Hoefnagel scoorden. Volgende week staan beide ploegen tegenover elkaar in Heerewaarden.

Maaskantse Boys - SCZ 1-0
Maaskantse Boys tegen SCZ was een leuke wedstrijd met twee ploegen die ieder voor de overwinning gingen. Trainer Maurizio Atzeni vond dat MKB voor rust de bovenliggende partij was. "We verprutsten enkele grote kansen. Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft, maar toen kregen beide ploegen een grote kans." Tien minuten voor tijd kroonde Dion van Alem zich tot matchwinner. Hij kopte een corner van Jeffrey van den Hurk met kracht tegen de touwen. "Ik ben zeer tevreden met het resultaat en de getoonde inzet van discipline."

MEC'07 - Ruwaard 5-1
Koploper MEC'07 won zonder veel moeite met 5-1 van Ruwaard. Het waren de Ossenaren die via Jochem van Lent al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwamen. Binnen 20 minuten stond het echter al 3-1. In de tweede helft breidde MEC'07 de stand uit naar 5-1. "Ze waren een maatje te groot voor ons", aldus trainer Ger Romeijnders.

OKSV - MOSA'14 3-0
De 3-0 overwinning van OKSV op MOSA'14 is ruim, maar volgens OKSV-trainer Peter van Orsouw was het een zwaarbevochten winst. Na 9 minuten was de eerste kans direct raak. Tim Reijs gaf een goede steekbal op Jort van Heumen die vervolgens raak schoot. Na een half uur viel de 2-0 toen Roel van Dinther voorgaf en Perr Hidding raak kopte. Aan beide kanten waren er nog wat kansjes, maar 2-0 was tevens de ruststand. MOSA'14 begon scherp aan de tweede helft en was dicht bij de 2-1. De kopbal van Olaf Bosch kwam echter op de binnenkant van de paal, waarna de bal van de lijn werd gehaald. Twee minuten later viel aan de andere kant de beslissing. Uit een corner kwam de afvallende bal voor de voeten van Reijs: 3-0. MOSA'14 ging op jacht naar de eretrefer, maar onder andere Vince van Uden miste vandaag het geluk.

Ophemert - RK DESO 1-2
DESO begon geconcentreerd aan de wedstrijd op een slecht veld in Ophemert. In de twaalfde minuut kwamen de Ossenaren op voorsprong. Nick Govers ging op avontuur en gaf de bal af op Agonis Hoti. Die trof eerst de keeper, maar in de rebound was het wel raak. Het antwoord van Ophemert volgde echter al snel. Door een onoplettendheid achterin was het een minuut later 1-1. In de tweede helft slordig voetbal van beide ploegen. Rond de 52ste minuut opnieuw een Osse voorsprong. Desley van Bergen mocht een vrije trap nemen en zag dat de keeper zijn schot niet onder controle kreeg: 1-2. Ondanks dat DESO niet overtuigend speelde, kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Door de drie punten stijgen ze op de ranglijst, al zijn de verschillen in gespeelde wedstrijden nogal groot.