Rick Polman hier nog in het shirt van Blauw Geel'38 in het duel vorig seizoen tegen EVV
Rick Polman hier nog in het shirt van Blauw Geel'38 in het duel vorig seizoen tegen EVV Foto's: Peter Kuijpers
+Video

Blauw Geel'38/Jumbo favoriet in het duel met EVV, Rick Polman even terug in Veghel

Voetbal 676 keer gelezen

VEGHEL -  Je kan er natuurlijk niet meer onderuit. Blauw Geel'38/Jumbo is zondag in het duel met EVV de te kloppen favoriet. Met zes uit twee schop je, hoe vroeg en pril de competitie ook nog is, behoorlijk tegen de kist. De Limburgers komen voor minimaal één punt en koesteren hierbij 'Comeback Kid' Rick Polman.

Door: Peter Kuijpers

EVV, getraind door oud prof René Eijer, ooit speler van Sparta Rotterdam en Vitesse. Eijer stopte om gezondheidsredenen in 2018 als hoofdtrainer van het toen naar de Eredivisie gepromoveerde Fortuna Sittard. Kort hierna stapte hij over naar EVV en verzamelde tot nu toe twee punten. Uit bij Dongen en vorige week thuis tegen Hoogland werd het twee maal een 1-1 gelijkspel. Opvallend dat beide treffers tot nu toe van EVV door Rick Polman werden gescoord. Scoren deed Polman afgelopen seizoen in Veghel ook al met 13 competitietreffers. Niet eens altijd een basisplek en dat is best knap te noemen. Polman werd topscorer in Veghel maar keerde inmiddels weer terug naar EVV waar hij eerder al twee seizoenen speelde. Voor hem alle aandacht zondag. De goedlachse en wat traag ogende spits, vaak vergeleken qua uitstraling met Kasper Dolberg,  scoort makkelijk. De lange man uit Hout-Blerick heeft niet veel kansen nodig om tot scoren te komen. 'Polly' staat zondag op scherp in Veghel reken maar.



Mark Dobbelsteen(R) nog onzekere factor zondag

Ymanuel Hurkmans
Bij Blauw Geel'38/Jumbo lijkt iedereen weer fit. Tom Beissel en Niels Wouters sloten weer aan bij de training waar Danny Verbakel alweer weken meetraint net als Joey Hellstern. Toch zal de opstelling van afgelopen weken niet veel afwijken van die van komende zondag waar alleen Mark Dobbelsteen een klein vraagteken is. Ymanuel Hurkmans doet eigenlijk alles mee, maar gaat (opdracht fysio) nog geen duels aan. Desley Schilders zijn blessure is over de jaarwisseling gehaald en is voetbal voorlopig taboe voor de geblesseerde verdediger. Voor het overige alleen maar goede vooruitzichten voor de medekoploper uit de Derde Divisie Zondag. Wel een opdoemend 'weeldeprobleem' zover deze metafoor ooit echt heeft bestaan. En het laatste woord hierin is zoals altijd voor Niels van Casteren c.s.

Gesprek met spits Koen van der Zanden en trainer Niels van Casteren vóór de donderdagtraining:

Stand Derde Divisie
1.O.S.S.'20 2-6
2.Blauw Geel'38/Jumbo 2-6
3.Groene Ster 2-6
4.HSC'21 2-4
5.Hoogland 2-4
6.DEM 2-4
7.ADO'20 2-3
8.Hercules 2-3
9.EVV 2-2
10.FC Lienden 1-1
11.Dongen 2-1
12.OFC 2-1
13.Westlandia 2-1
14.Gemert 2-1
15.Jong ADO 1-0
16.Quick 2-0
17.UNA 2-0

Programma komende zondag:
Jong Ado Den Haag-OFC
Groene Ster-Quick
ADO'20-DEM
FC Lienden-Gemert
Dongen-O.S.S'20
Blauw Geel'38/Jumbo-EVV
HSC'21-Hoogland
Westlandia-UNA
Hercules -Vrij

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant