Dongen - O.S.S.'20. (Foto: Mark Pouwels)

Zeer discutabel doelpunt kost O.S.S'.20 twee punten

Voetbal 1.304 keer gelezen

DONGEN | O.S.S.'20 is op bezoek bij Dongen tegen het eerste puntenverlies van deze competitie aangelopen. De Ossenaren leken de derde overwinning op rij te pakken, maar vlak voor tijd sloeg de thuisploeg toe. Met een doelpunt dat zeer discutabel was...

O.S.S.'20 was als koploper favoriet in Dongen. Toch kon de ploeg van trainer Bertran Kreekels in de eerste helft weinig indruk maken. "Dat was de verdienste van Dongen", aldus de Helmonder. "Ze hielden de ruimtes klein en ze stopten veel energie in de duels. Daar hadden we moeite mee."

Jos Peltzer gaat onderuit. (Foto: Jeroen Engelen)

Doelpunten
Er gebeurde voor rust weinig aan beide kanten. Na ruim een uur waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Jos Peltzer -de spits in verband met de afwezigheid van de geblesseerde Rob van Sonsbeek- benutte een penalty. O.S.S.'20 kreeg meerdere kansen om het duel te beslissen, maar onder andere de lat voorkwam de 0-2. Vlak voor tijd sloeg Dongen toe. Maar had die goal wel mogen tellen? Rick van der Leest keerde de bal uit een indraaiende voorzet, maar Asrih werkte vervolgens binnen. Volgens O.S.S.'20 met de hand en in eerste instantie liet de scheidsrechter doorspelen. Totdat twintig seconden later alsnog de grensrecht de vlag omhoog stak. Hij had gezien dat de bal de achterlijn was gepasseerd. Maar was dat wel zo? "Het past eigenlijk wel in het plaatje van deze wedstrijd. Het was niet goed genoeg van onze kant."