Maarten Hendriks, nieuwe trainer van Herpinia.
Maarten Hendriks, nieuwe trainer van Herpinia.

Hendriks: 'Spelers van Herpinia kunnen zich nog volop ontwikkelen'

Voetbal 1.310 keer gelezen

HERPEN | De vierde klasse H gaat komende zondag van start. Herpinia wil na een slecht seizoen waarin het zich net wist te handhaven, het dit jaar beter gaan doen. Voor de groep staat Maarten Hendriks, de afgelopen twee seizoenen trainer van het tweede elftal. "Ik vind het het belangrijkst dat de spelers en het team zich ontwikkelen."

door Leon Voskamp

Hendriks begon als jeugdtrainer van SIOL en was van 2014 tot en met 2017 samen met Peter ten Haaf hoofdtrainer. De club uit Katwijk promoveerde van de zesde naar de vierde klasse. Bij Herpinia trainde hij twee jaar het tweede elftal, waarna de technische commissie hem doorschoof als hoofdtrainer. "Daar spreekt heel veel vertrouwen uit, zeker omdat er diverse trainers hadden gesolliciteerd. Herpinia is een mooie dorpsclub en ik ben dankbaar met de kans. Ik wil dat mensen in Herpen weer met trots over Herpinia gaan spreken", aldus Hendriks.

Doelstelling
Herpinia heeft er een redelijke voorbereiding opzitten. In de districtsbeker wonnen de Herpenaren de poule. "Er zaten dan wel twee vijfdeklassers in de poule, maar we komen van ver. Als nummer dertien van vorig seizoen mag je niet direct wonderen verwachten. Een ronde verder gaan in de beker was ons doel, de lat legden we hoog. Ik ben benieuwd hoe we er voor staan nu de competitie zondag begint. We zijn ingedeeld in een nieuwe klasse en het is afwachten hoe sterk de andere ploegen in deze klasse zijn. Ik heb geen doelstelling geformuleerd en die opdracht heb ik van de club ook niet gekregen. We willen op zowel technisch, tactisch als mentaal gebied groeien. En of we dan vijfde of negende worden, vind ik minder belangrijk."

Jonge groep
Hendriks beschikt over een vrij jonge spelersgroep. Ervaren spelers als Ivo van Aalst en Rick Staassen zijn al geruime tijd geblesseerd en worden de komende maanden niet terugverwacht. Aanvoerder Luc van Zuijlen scheurde in de voorbereiding zijn kruisbanden af en komt dit seizoen niet in actie. "Er staat een talentvolle groep op het veld. De jongens willen graag en kunnen zich nog volop ontwikkelen. Ik heb een goed gevoel over komend seizoen."

Vierde klasse H:
Ulysses - RKTVC
Herpinia - MEC'07
GVV - SJO/SSA VESTA'19
SCR - Jan van Arckel
Cito - Alem
NLC'03 - Maliskamp
Buren - Teisterbanders
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant