Stan Vos, trainer van DESO.
Stan Vos, trainer van DESO.
video

5C: Bouwmeester maakt hattrick bij DESO, MOSA'14 volledig kansloos

Voetbal 1.620 keer gelezen

RK DESO gaat dit seizoen voor het kampioenschap en maakte de eerste wedstrijd direct de hoge verwachtingen waar. Volgende week treffen de Ossenaren SBV, dat begon met een 1-0 nederlaag bij BZS. OKSV begon ook goed met een 2-0 overwinning op DSS'14. Ruwaard en MOSA'14 verloren, Maaskantse Boys pakte een puntje.

RK DESO - RKVSC 4-1
Het ambitieuze RK DESO startte met een 4-1 overwinning op RKVSC. Het waren de gasten die op 0-1 kwamen, maar op slag van rust viel een vrije trap van 35 meter van Desley van Bergen over de keeper: 1-1. Na rust kwam DESO snel op 2-1 door Indy Bouwmeester. Diezelfde Bouwmeester maakte ook de 3-1 na een goede voorzet van Chris Lutgers. En Bouwmeester maakte ook de 4-1. Met een Panenka verraste hij de doelman vanaf elf meter. "Dit was de goede start waar we op hoopten. De tegenstander kwam niet naar Oss om te winnen. Wij hebben het goed uitgevoetbald", aldus DESO-trainer Stan Vos. Kijk later deze week op Kliksport voor meer citaten van Vos.

BZS - SBV 1-0
SBV liep op bezoek bij BZS tegen een toch wel verrassende 1-0 nederlaag aan. "Het ging vandaag op en neer, waarbij BZS de gelukkige winnaar is geworden. Een gelijkspel zou gezien de verhoudingen op het veld terecht zijn geweest", zegt SBV-trainer John Putters. De Ossenaar dacht langs de lijn dat het duel weleens in 0-0 kon gaan eindigen. De thuisploeg uit Beusichem sloeg echter zo'n tien minuten voor tijd toe. SBV trapte snel af, maakte ook de 1-1, maar de goal werd afgekeurd door de scheidsrechter. "Iedereen van BZS was terug op eigen veld, waar ze de goal vierden. Wij trapten snel af en maakten de 1-1. De scheidsrechter keurde de goal echter af, omdat hij op onze helft nog aan het schrijven was. Maar hij hoort te schrijven rond de middenlijn."

Maaskantse Boys - Wadenoijen 2-2
Jeffrey van den Hurk was vandaag met twee goals van grote waarde voor Maaskantse Boys. Het waren de gasten uit Wadenoijen die na een rommelig begin na zo'n kwartier spelen op voorsprong kwamen. Het antwoord van MKB kwam na 27 minuten, waarbij Ward van Erp de assist verzorgde. Van den Hurk maakte snel na rust op aangeven van Dion van Alem de 2-1. Tien minuten voor tijd sloeg Wadenoijen toe bij een situatie waar Maaskantse Boys te laat ingreep.

Ruwaard - HRC'14 1-2
Ruwaard opende de nieuwe competitie met een 1-2 nederlaag tegen HRC'14. De Ossenaren missen nog een aantal spelers vanwege blessures en tijdens de wedstrijd vielen een aantal belangrijke spelers uit met een blessure. HRC'14 was het die uiteindelijk niet onverdiend de winst pakte. Ruwaard-trainer Ger Romeijnders. "HRC'14 is zeker niet de minste ploeg. Qua wedstrijdverloop had het net zo goed 1-1 kunnen zijn. Maar ik moet heel eerlijk zien en HRC'14 verdiende het het meest om te winnen."

Hedel - MOSA'14 5-1
"Een offday, het was echt slecht." Duidelijke woorden van MOSA'14-trainer Peter van Orsouw na afloop van het duel met Hedel. "Er was sprake van collectief falen. Er was weinig coaching, jongens liepen gewoon door elkaar heen en we konden nog geen bal over vijf meter in de voeten schieten." Al na 3 minuten nam Hedel een voorsprong. MOSA'14 hield die stand redelijk lang vol. De Oijenaren -waar doelman Marcel van Gool geblesseerd raakte en werd vervangen door aanvaller Jesse van Nuland- leken echter gebroken na de 2-0 en 3-0 en het werd zelfs 5-0. De eretreffer was wel een prachtige van Tom van Loon. "Pas het laatste kwartier gingen we een beetje voetballen, maar dat was veel te laat."

OKSV - DSS'14 2-0
Fred Donkers is als trainer van OKSV gestart met een 2-0 overwinning op DSS'14. "We hadden vandaag een groot veldoverwicht. Vooraf hadden we onze spelers al gewaarschuwd voor de vele lange ballen van de tegenstander. Daar hebben we goed op ingespeeld met een snelle verdediger als laatste man en veel voetballend vermogen op het middenveld." Via Bart Vos en Rick Reijs trok OKSV drie punten over de streep. "Het is fijn dat we starten met winst. Met OKSV willen we zo lang mogelijk meedoen om de prijzen. We hebben niet uitgesproken dat we kampioen willen worden, maar we gaan wel voor een periodetitel. Maar eigenlijk kun je pas na zes duels zien welke ploegen er eventueel mee gaan doen. Wij hebben in ieder geval een leergierige groep, waarbij ook jongens uit het tweede elftal op de deur van het eerste kloppen."

Vijfde klasse C:
Hedel - MOSA'14 5-1
Maaskantse Boys - Wadenoijen 2-2
Ruwaard - HRC'14 1-2
BZS - SBV 1-0
OKSV - DSS'14 2-0
RK DESO - RKVSC 4-1
SCZ - Ophemert 2-3

1. Hedel 1-3
2. RK DESO 1-3
3. OKSV 1-3
4. Ophemert 1-3
5. HRC'14 1-3
6. BZS 1-3
7. Maaskantse Boys 1-1
8. Wadenoijen 1-1
9. SCZ 1-0
10. Ruwaard 1-0
11. SBV 1-0
12. DSS'14 1-0
13. RKVSC 1-0
14. MOSA'14 1-0

SBV - RK DESO
MOSA'14 - BZS
HRC'14 - Maaskantse Boys
RKVSC - SCZ
Wadenoijen - Ruwaard
DSS'14 - Hedel
Ophemert - OKSV

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant