5C: OKSV wint opnieuw, Maaskantse Boys knokt zich naar driepunter

Voetbal 843 keer gelezen

OKSV is na twee wedstrijden in de vijfde klasse C nog zonder puntenverlies. Ruwaard was op bezoek bij Wadenoijen dicht bij de eerste overwinning, maar tot twee keer toe werd een voorsprong weggeven. Maaskantse Boys won wel en deed dat op bezoek bij HRC'14. MOSA'14 wacht in 5C op het eerste punt van het seizoen.

Ophemert - OKSV 1-2
OKSV won het tweede duel op rij. Perr Hidding tekende voor de vroege 0-1 en de 0-2 kwam tot stand door een diepe bal waarop Hidding het goed afmaakte. Trainer Fred Donkers: "De tweede helft hebben we gecontroleerd uitgevoetbald en geen tot weinig kansen weg gegeven. De 1-2 kwam uit de lucht vallen maar al met al hebben we verdiend gewonnen."

Wadenoijen - Ruwaard 3-3
"Ik ben zeer teleurgesteld over het resultaat", liet Ruwaard-trainer Ger Romeijnders na afloop weten. Zijn ploeg kwam op een 0-2 voorsprong in Wadenoijen en nadat de thuisploeg 2-2 maakte ook op 2-3. De thuisploeg sloeg echter opnieuw toe en pakte een punt: 3-3. Jari Saakes maakte twee doelpunten, Wes Kroezen de andere.

HRC'14 - Maaskantse Boys 1-2
Maaskantse Boys pakte de eerste drie punten door met 1-2 te winnen bij HRC'14. Het was de thuisploeg die 5 minuten voor rust op voorsprong kwam en die 1-0 was tevens de ruststand. In de tweede helft nam MKB na enkele omzettingen het initiatief. Na 62 minuten viel de gelijkmaker. Steven van Schijndel kwam na een slalom tot een schot en daar had de keeper niet voldoende antwoord op. De terugketsende bal was een prooi voor Dion van Alem: 1-1. In het laatste kwartier kwam HRC'14 opzetten. Het kreeg ook een terechte penalty, maar die werd gemist. Vijf minuten voor tijd sloegen de bezoekers toe. Uit een voorzet van Jens van Mook was het Jeffrey van den Hurk met een prachtige goal. Trainer Maurizio Atzeni: "Met man en wacht konden we de overwinning over de streep trekken. Ik ben een zeer trotse coach die zijn jongens met vlagen goed zag spelen en de gehele wedstrijd zag strijden voor iedere bal."

MOSA'14 - BZS 0-3
Bij MOSA'14 maakte doelman Jeroen van de Wetering vanwege de afwezigheid van Marcel van Gool zijn debuut. Hij kon niet voorkomen dat zijn ploeg met 0-3 onderuit ging. Na negen minuten was het BZS dat op voorsprong kwam. De bezoekers -met veel snelheid op de vleugels en lopende middenvelders- kwam na een half uur op 0-2. Een prima aanval die fraai werd afgerond. Bryan van Orsouw was namens MOSA'14 kort voor rust dichtbij de 1-2, maar zijn inzet belandde op de lat. In de tweede helft was MOSA'14 zeker gelijkwaardig, maar doelpunten blijven aan beide kanten lang uit. "We hadden het beter staan en kwamen meer aan aanvallen toe", aldus trainer Peter van Orsouw. "We creëerden een aantal kleine kansen, maar ook kwam de eindpass meerdere keren niet aan." Een kwartier voor tijd maakte BZS er uit een counter 0-3 van. "Een nederlaag, maar we moeten moeten moed putten uit de tweede helft."