Avanti'31 - Nijnsel met fraaie redding van de Avanti'31 doelman
Avanti'31 - Nijnsel met fraaie redding van de Avanti'31 doelman Foto: Piet van Vorstenbosch

3D: FC Schadewijk samen met RKPVV koploper, Boekel Sport opvallende rode lantaarndrager

Voetbal 2.930 keer gelezen

Geef het toe: we zien de bezwerende vinger al opdoemen, maar toch hebben we al een mini-afscheiding in deze klasse. Margriet pakte een punt in Geffen bij Nooit Gedacht waar Schijndel niet kon winnen van RKPVV dat alweer een Schijndelse ploeg aan de zegekar bond.

Avanti'31 had in Nijnsel een tegenstander van zwaar kaliber. De Schijndelaren namen toch in die fase verdiende 1-0 voorsprong door een treffer van Luc van de Hurk. Avanti'31 kreeg zeker nog dikke kansen op 2-0 maar die wilde niet vallen. Veel invallers, maar toch trok Avanti'31 de winst over de streep.

Schijndel – RKPVV 0-1
John Blummel is assistent-trainer bij Schijndel dat vanmiddag met 0-1 verloor van RKPVV. Een doelpunt dat al viel in de 15e minuut. Daarvoor lieten de Schijndelaren drie dikke mogelijkheden liggen. Schijndel was niet bij machte om in het verloop de achterstand weg te werken. Blummel: "We hebben nog niet de vorm van afgelopen jaar. Wel hoop ik nog weinig wedstrijden mee te maken als vanmiddag. Dan vergaat je het plezier in voetballen. RKPVV heeft drie fantastische voetballers en daar wil ik het bij laten. Wie er weggestuurd is weet ik niet precies, maar in de dug-out kreeg iemand rood."

Handel – Excellent 1-2
Excellent begon goed op D'n Eikenwal in Handel, maar na twintig minuten nam Handel het spelletje over. De 1-0 viel in de 26e minuut. Wel een beetje met dank aan de Excellent-doelman die de bal los liet en dat moet je niet doen als Rob Manders in de buurt is. Nog voor rust werd het 2-0 door Thijs Fonken, hier bij de aantekening dat de claim van het doelpunt van Mark van Erp kwam. Helaas geen VAR in Handel dus houden we het op Fonken. Excellent was nog dicht bij een treffer, maar een kopbal belandde op de paal. Na rust ebde het Handelse overwicht wat weg en kwam Excellent op 2-1 door Sven van Gelder. Dat doelpunt sterkte Excellent, maar de gelijkmaker bleef uit. In de slotfase controleerde Handel de wedstrijd weer.

Boekel Sport – SC  Helmondia 1-2
Een slechte start van de Boekelaren deze competitie. Trainer Marc van de Ven: "Ik kan me niet heugen dat ik ooit een competitie zo matig ben begonnen. We waren niet scherp en dominant genoeg. Jammer maar ik ben tevreden over de inzet dat zeker." Na vier minuten al, gedragen door de wind, viel een bal binnen. De bal werd ook nog van richting veranderd. In de 80e minuut werd het ook nog 0-2 voor dat Jelle Bouwmans er nog 1-2 van kon maken. "We gaan ons voorbereiden op Margriet volgende week."

FC Schadewijk – SCG'18 4-0
Pats boem: twee wedstrijden gespeeld, zes punten. Daar zijn ze trots op bij FC Schadewijk. De kracht zat hem volgens trainer Gaby Kuijpers vooral in de eerste helft waar de Ossenaren al met 3-0 leidden door doelpunten van Muhammed Aslan en Dani Eveleens. Na rust kwam de zege niet meer in gevaar en wie anders dan Benjamin Duah was de maker van de 4-0 eindstand. Kuijpers was kort maar o zo duidelijk: "Goede overwinning, vooral op basis van de de eerste helft. Zes punten na twee wedstrijden, die pakken ze niet meer van ons af."

Nooit Gedacht – Margriet 1-1
Voor rust 1-0 door Frank van Herpen (P). Na rust 1-1 door Rob van de Ven.
Later een afzonderlijk verslag met foto's en interviews.