VCO verloor van WHV.

5E: De Rakt bezorgt buurman FC Uden eerste nederlaag, zege WHV en Odiliapeel laat Boerdonk ontsnappen

Voetbal 481 keer gelezen

FC Uden is zondag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Het verlies was meteen extra pijnlijk, omdat uitgerekend buurman FC De Rakt de tegenstander was op sportpark De Vlasakker. De ploeg van coach Eus Marijnissen won de Udense derby met 0-2. Elders verspeelde Odiliapeel een 2-0 voorsprong tegen Boerdonk (2-5) en won WHV opnieuw, ditmaal bij VCO (1-3). Keldonk haalde hard uit bij Nederwetten: 8-1.

FC Uden-trainer Toon Bongers voorspelde vooraf al een pittig potje en hij kreeg gelijk. De geelhemden, met drie overwinningen op rij uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen, kregen thuis tegen FC De Rakt het deksel op de neus. Jacky van Boxtel en Rens van de Rakt scoorden na de thee in een tijdsbestek van vier minuten de 0-1 en 0-2. "Een verdiende overwinning. Zeker de tweede helft waren we de betere ploeg", vond Marijnissen, die zijn ploeg de aansluiting zag maken bij de top-3. Ook Ollandia (2-2 tegen Nieuw Woensel, goals Robert Erven en Stan de Beer) en Elsendorp (4-4 tegen Irene) verspeelden immers punten.

WHV en Boerdonk winnen ook
Odiliapeel mocht lang denken aan de eerste driepunter tegen Boerdonk. De Peel nam een snelle en terechte 2-0 voorsprong via Wouter Smits en Bas van de Brand. Daarna kreeg de thuisploeg kansen op de 3-0, maar die bleef uit. Een zondagsschot van Boerdonk bracht de ommekeer en al bij rust stond het 2-2. In de tweede helft liep Boerdonk alsnog uit naar een 2-5 overwinning.
WHV beleeft een uitstekende start van het seizoen. In 't Oventje werd de derde overwinning van het seizoen genoteerd: 1-3. De Loosbroekers stonden al na zestig seconden op 0-1 via Steven Lunenburg. Toen Thijs Lunenberg zes minuten later de 0-2 aantekende, leek een flinke score in de maak, maar VCO kwam echter direct terug en die 1-2 stand stond bij rust op het bord. Thomas Bosch maakte na rust de 1-3 met een mooie lob. Daar bleef het bij, mede omdat een doelpunt van Bas Kanters werd afgekeurd. "VCO heeft hard geknokt en kansen gecreëerd, maar WHV was wel de betere ploeg. Bovendien hadden er vijf basisspelers niet bij vandaag", keek Martin Kaus van WHV terug.