Afbeelding

'Smaakbommetjes uit Sicilië exclusief bij ons verkrijgbaar'

Zakelijk 417 keer gelezen

'Het is weer de tijd van Citrus en dat mag iedereen weten. Er zijn verschillende soorten lekker fruit dat het nog moeilijk kiezen wordt.

Denk aan de overheerlijke Tango Clementines, de Creta Star Navels uit Griekenland, Minneola's, Cara Cara (roze vruchtvlees) en dan natuurlijk de smaakbommetjes uit Sicilië, de Tarocco halfbloedsinaasappel, exclusief bij ons als specialist verkrijgbaar.
De Tarocco is echt bijzonder, ze groeien rondom de vulkaan de Etna op het Italiaanse eiland Sicilië. Tarocco heeft een dunne oranje schil, soms met een rode blos, is verkrijgbaar tot april, gemakkelijk te schillen en bevat eigenlijk geen pitjes. Door die vruchtbare grond bevat de Tarocco het hoogste vitamine C- en kaliumgehalte van alle sinaasappels! Je kunt ze zo eten maar je kunt er bijvoorbeeld ook een verrukkelijke bloedsinaasappeltaart van maken. Het recept komt uit De Telegraaf en is van chef-kok Giorgio Locatelli. Je hebt nodig: 80 gram boter, 170 gram bloem, 5 eieren en 5 dooiers extra, ½ tl bakpoeder, zaadjes van 1 vanillestokjes, rasp van vier bloedsinaasappels plus het sap van twee, 230 gram fijne kristalsuiker en 140 ml Triple Sec. Vet een taartvorm van 25 centimeter in met boter en bestuif deze met bloem. Splits eieren in dooiers en witten. Zeef de bloem met het bakpoeder. Meng de boter met vanillezaadjes en sinaasappelrasp. Voeg de helft van de suiker toe en klop alles romig en dan een voor een de eidooiers. Meng er dan het bloemmengsel door en klop het beslag glad. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met de overgebleven suiker tot het in pieken blijft staan, spatel rustig, met de hand, door het beslag. Stort het beslag in de vorm en bak in 25 minuten. Laat afkoelen. Roer sinaasappelsap en de likeur door elkaar en strijk over de taart tot al het sap is opgezogen. Serveer er plakjes bloedsinaasappel bij. Succes!'

Jos Schouten, Schouten Groente en Fruit

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant