Adjudant Igor la Vos en Stadsprins Bennie van Zandvoort. (Foto: Hans van der Poel)
Adjudant Igor la Vos en Stadsprins Bennie van Zandvoort. (Foto: Hans van der Poel)

Stadsprins Bennie I en Adjudant Igor kijken uit naar groots volksfeest

Carnaval 767 keer gelezen

OSS | Bennie van Zandvoort is afgelopen zaterdag in een volle Groene Engel gepresenteerd als de 53ste Stadsprins. De 49-jarige geboren en getogen Ossenaar wordt ondersteund door zijn 51-jarige Adjudant Igor La Vos uit Oss. Het duo kijkt uit naar naar het volksfeest binnen het Ossekoppenrijk met het motto 'Alle remmen l'Oss!'. "Carnaval is een feest voor iedereen. Wij willen ons steentje bijdragen door mensen nog meer met elkaar te verbinden."

door Leon Voskamp

Bennie I kreeg zo'n twee maanden geleden op kantoor bezoek van Robert-Jan Steegman, president van Stichting CarnavalsViering Oss. "Hij had een smoes, maar eenmaal binnen vroeg hij of ik de nieuwe Stadsprins wilde worden. Dat was wel even schrikken, maar ik was direct enthousiast. Eigenlijk droomde ik er als kleuter al van om ooit Stadsprins te worden. Carnaval is me met de paplepel ingegoten. Ik heb wel even bedenktijd gevraagd om het thuis te overleggen. Ik was een dag na de vraag twintig jaar getrouwd en ja, dat ben ik nog steeds", zegt hij lachend. Van Zandvoort is advocaat en eigenaar van Van Zandvoort Legal. Hij is getrouwd met Miriam en ze hebben twee dochters. "Ik realiseer me dat het een drukke tijd gaat worden als Stadsprins. Ik ben jarenlang muzikant geweest bij de hofkapel en zodoende al flink wat prinsen begeleid. De evenementenkalender is goed gevuld, maar daarnaast zijn er nog meer activiteiten waar we bij aanwezig zijn." Van Zandvoort kan niet wachten om aan de slag te gaan. "De Osse optocht lijkt me bijvoorbeeld geweldig. Maar ook het bezoeken van bejaarden, zieken of kinderen is geweldig om te doen. Carnaval is er voor iedereen. Mooi om te zien is dat het carnaval in Oss de laatste tien jaar fantastisch is gegroeid."

Adjudant
Zijn Adjudant is Igor La Vos. Beiden kennen elkaar al tientallen jaren. Hij is al ruim twintig jaar samen met zijn vrouw Margot en samen hebben ze een zoon en een dochter. De afgelopen jaren was hij werkzaam als CEO bij Bruynzeel Storage Systems. Tegenwoordig is hij onder andere samen met Bennie muzikant bij Muziekvereniging Hartog. "Toen Robert-Jan aangaf dat hij me graag als Adjudant wilde hebben, was ik al overtuigd. Na een korte bedenktijd gaf ik dat ook aan. Ik had al een vermoeden dat Bennie Stadsprins zou worden en mijn gevoel klopte."

Kijk voor meer foto's in de woensdageditie van Weekblad Regio Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant