Buitenspeeldag in de Polderkade/Waterschap.
Buitenspeeldag in de Polderkade/Waterschap.

Informatieavond Buitenspeeldag in Oss

Algemeen 401 keer gelezen

OSS | Ook dit jaar mogen kinderen weer voor een middag veilig op straat spelen. Dit kan op de landelijke Buitenspeeldag. Op woensdag 8 maart is er een informatieavond in Ontmoetingscentrum Meteoor aan de Oude Litherweg 20 in Oss. De avond is bedoeld voor iedereen die een Buitenspeeldag wil organiseren.

Op woensdag 14 juni is het Buitenspeeldag. Tijdens deze dag worden in heel Nederland straten afgesloten voor het verkeer. De dag wordt in de gemeente Oss georganiseerd door vele straatcomités, in samenwerking met de wijkstichtingen, de gemeente en ONS welzijn. In totaal doen een kleine honderd straten mee. ONS welzijn coördineert de vergunningaanvraag, verzorgt de algemene informatievoorziening naar betrokkenen, verzorgt de publiciteit en ondersteunt middels de opbouwwerkers de straatcomités in wijken en kernen. De informatieavond van ONS welzijn duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over de vergunningaanvraag, de verzekering en kunnen ervaringen worden uitgewisseld.

Buitenspeeldag
Kinderen krijgen tijdens de Buitenspeeldag een speelstraat. Tevens is deze dag een protest tegen de gevaren in het verkeer die de kinderen in hun bewegingsvrijheid beperken. Zo is het ook een actiedag voor een veilig en kindvriendelijk verkeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant