Intocht op station Oss. (Foto: Piet van Lijssel)
Intocht op station Oss. (Foto: Piet van Lijssel)

Foto van vroeger in Weekblad Regio Oss

Carnaval 1.146 keer gelezen

Van hofarchivaris Piet van Lijssel van Stichting CarnavalsViering Oss kregen we deze foto uit 1968. Te zien is de aankomst van de Stadsprins op het station in Oss.

"In die tijd was het nog gebruikelijk dat de Prins op carnavalszondag per trein arriveerde en vanaf het station de optocht in ging. Prins en gevolg gingen dan vanaf Ravenstein met de trein naar Oss en werden ontvangen door een comité van de carnavalsstichting", aldus Van Lijssel. Op deze foto staat Prins Adam 2 (Ben Hoogstede) in vol ornaat. Zijn prinsenpak was origineel vervaardigd in Düsseldorf en was vrij uniek. "In de praktijk was het echter heel erg onhandig en is daarom later door geen enkele Prins overgenomen. Men ging voortaan in rokkostuum."

Op de kaart
Naast de Prins staat Loepkijker Jo Peters, die altijd in de krant uitgebreid verslag deed van het carnavalsgebeuren. "De zeer actieve Prins Adam 2 heeft het Osse carnaval in dit jaar goed op de kaart gezet. Zo werd de carnavalskrant in groot formaat voor het eerst voorzien van een voorwoord van de burgemeester en zorgde hij voor een eigen Ossisch Carnavalslied. Samen met de Konthamers zette hij het lied 'Ossenkoppen zijn toch overal' op de grammofoonplaat. Dit bleef jarenlang een topper. Voor het Elf-Elf bal bleken de Osse zalen te klein en alleen de 480 donateurs hadden toegang in Suisse. Het Osse carnaval bloeide welig", aldus een enthousiaste Van Lijssel, die vele duizenden archieffoto's heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant