Breakdancecrew The Ruggeds
Breakdancecrew The Ruggeds

'Een show vol met onvoorstelbare acrobatiek'

Algemeen 311 keer gelezen

OSS | Breakdancecrew The Ruggeds, met als thuisbasis Eindhoven, behoort tot de absolute breakdance-wereldtop. Niet alleen zijn The Ruggeds Nederlands kampioen Breakdance 2016. De groep is ook bekend van Holland's Got Talent, heeft geschitterd in een videoclip van Justin Bieber én heeft lovende recensies ontvangen van optredens in Londen en New York in kranten als The Guardian, The Times en New York Times. Woensdag 22 maart is The Ruggeds te zien in de Grote Zaal van theater De Lievekamp met de voorstelling 'Adrenaline'. Voorafgaande aan 'Adrenaline' geeft een aantal dansers van Dansstudio Remix uit Oss, onder leiding van Sander van der Ven, een presentatie. Aanvang 20.15 uur.

Niek Traa, lid van het eerste uur van The Ruggeds: "Als kind ben ik in 2002 begonnen met 'breaken'. Toen leerde ik al de eerste jongens kennen waar ik nu nog mee in The Ruggeds zit. In 2005 is de groep opgericht en het gros van de dansers is eigenlijk hetzelfde gebleven. We zijn dus al lang bij elkaar, al zijn er in de loop der tijd wel mensen afgevallen en bijgekomen. We doen als The Ruggeds heel veel verschillende dingen. We nemen deel aan 'battles', geven demonstraties, staan op grote festivals en in theaters. En dat in binnen- en buitenland."

'Adrenaline'
"In februari en maart staan we met 'Adrenaline', onze eerste theatervoorstelling, in Nederlandse theaters", vervolgt Niek. "Best spannend. We zijn gestart met de voorbereidingen voor deze eerste theatertour in 2015. En dat is toch iets anders dan de optredens die we 'normaal' doen. Dan zijn we onderdeel van een groter geheel. We hebben in New York en Londen op grotere festivals gestaan als 'onderdeel' van. Nu maken we een voorstelling waarin we ons eigenlijk niet hoeven te haasten, we kunnen gewoon een verhaal vertellen, aan een opbouw met spanningsboog werken. 'Adrenaline' gaat over hoe we ons verhouden ten opzichte van adrenaline. We hebben het nodig om tot nieuwe dingen te komen, grenzen opzoeken. We zitten altijd op het randje van ons kunnen en vaak gaat we nét even verder dan dat."

Muziek
Voor 'Adrenaline' heeft de groep regisseur Jonzi D. in de arm genomen, de man die de beroemde Breakin' Conventions organiseert bij het Londense Sadler's Well. "De choreografieën maken we allemaal zelf, als groep. En natuurlijk is ook de muziek belangrijk. Die varieert van drum 'n bass, broken beat, hip-hop tot house. Een breed spectrum met veel variatie, gemaakt door Y'skid Beats en Boi Beige. 'Adrenaline' is gewoon een show vol onvoorstelbare acrobatiek, pakkende ritmes en onvoorstelbare energie."

Kaartverkoop
Kijk voor de kaartverkoop op www.lievekamp.nl. Meer informatie over The Ruggeds is te vinden op www.theruggeds.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant