Stichting Met je hart.
Stichting Met je hart.

Informatieavond in Peperstraat voor vrijwilligers Stichting Met je hart

Algemeen 228 keer gelezen

OSS | Stichting Met je hart wil eenzaamheid tegengaan door het mogelijk maken van waardevolle ontmoetingen voor kwetsbare ouderen. Ze wil buurtbewoners inspireren om zelf in beweging te komen en zich te verbinden met deze ouderen. Het initiatief gaat ook in Oss van start en de zoektocht naar vrijwilligers is gestart. Op dinsdag 4 april is er om 19.30 uur een informatieavond in de Peperstraat 12. Belangstellenden wordt gevraagd zich aan te melden via bianca@centrummanagementoss.nl.

Met je hart zet zich in voor kwetsbare ouderen die zelfstandig wonen, moeilijk de deur uitgaan en weinig mensen ontmoeten. De kwetsbaarheid wordt versterkt door bijvoorbeeld een fysieke beperking, een klein sociaal netwerk, de financiële situatie of verlegenheid en angst. Met je hart werkt in iedere gemeente samen met lokale restaurants. Restaurants die zich graag willen verbinden met de restaurantcampagne 'EET met je hart' vragen gedurende zes weken per jaar aandacht voor eenzaamheid onder ouderen in hun gemeente. In Oss staat de 'eetactiviteit' in januari 2018 op het programma, waarbij H32 in het Osse centrum zeker een deelnemer is. Achter de schermen wordt er gewerkt aan meer restaurants. Maar naast uit eten zijn er plannen voor meerdere activiteiten. In Oss begon het balletje te rollen toen een vrijwilliger van de wijkbus in de wijk Ruwaard zich meldde bij centrummanager Jack van Lieshout. Hij zag veel kwetsbare ouderen in de wijk en wilde die graag naar de Koopzondag vervoeren. Van Lieshout raakte in gesprek met horecaondernemer Pierre Vink, die zich graag wilde inzetten voor de groep kwetsbare ouderen. Op internet kwam hij terecht bij 'Met je hart'. Vink zit in een werkgroep samen met evenementencoördinator Bianca Hoegée van Centrummanagement Oss en Carin van Maanen van de gemeente Oss. "We hebben vrijwilligers nodig die zich willen inzetten voor kwetsbare ouderen. Heel belangrijk werk", aldus Van Maanen.

Samenwerking
Stichting Met je hart werkt in iedere gemeente samen met huisartsen, ouderenverpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers, wijkverpleegkundigen, pastors en buurtbewoners. De zorgpartners hebben goed zicht op kwetsbare ouderen die met eenzaamheidsgevoelens kampen en weinig sociaal contact hebben. Ouderen worden de eerste keer persoonlijk uitgenodigd om die eerste drempel weg te nemen. Het team van Met je hart neemt contact met de oudere op om te overleggen over wensen en mogelijkheden. www.eetmetjehart.nl of op de Facebook-pagina Stichting Met je hart Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant