Een fabriek van Unox.
Een fabriek van Unox.

Unilever verkoopt Unox-fabriek in Oss

Algemeen 3.794 keer gelezen

OSS | Unilever gaat zijn Unox soep- en rookworstenfabriek in Oss verkopen. De vestiging, een van de oudste van Unilever, wordt overgenomen door Zwanenberg Food Group. Dat is maandag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst voor het personeel. 

Het merk Unox en diens recepten blijven eigendom van Unilever. Ook blijft Unilever verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van Unox. Zwanenberg neemt de productie voor haar rekening. De fabriek in Oss blijft gewoon Unox vlees, soep en sausproducten maken.  

Unilever schrapte de afgelopen jaren tientallen banen bij de vestiging in Oss. Maar daar hoeven de werknemers nu niet voor te vrezen. Zwanenberg gaat in 2019 vleesproductie van de fabriek in Raalte overhevelen naar Oss.

Daardoor zal het volume in Oss met 50 procent groeien en de werkgelegenheid met 20 procent. De 325 werknemers van Unilever gaan tegen 'gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden' over naar Zwanenberg. 

FNV
Niels Suijker, bestuurder FNV Voedingsindustrie reageert op het nieuws van de overname: "Dit nieuws komt hard aan bij de medewerkers. Ik kan me voorstellen dat zij zich aan de kant gezet voelen door Unilever. De FNV wil snel in overleg met de directie om de gevolgen te bespreken voor de werkgelegenheid, de arbeidsvoorwaarden en het pensioen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant