Afbeelding

Commissaris van de Koning bezoekt talentdagen Winfabriek

Algemeen 856 keer gelezen

OSS | De Winfabriek in Oss is de afgelopen week officieel van start gegaan. Tijdens de eerste editie van de Talentdagen stonden de deelnemers centraal. Deze deelnemers kwamen vanuit zeer diverse invalshoeken, maar hadden één gezamenlijk doel; ze zijn op zoek naar een (nieuwe) toekomst als procesoperator.

De dertig enthousiaste kandidaten hebben twee dagen lang verschillende testjes en opdrachten uitgevoerd om hun vaardigheden te tonen. De veertien aanwezige coaches hebben de kandidaten twee dagen lang geanalyseerd en beoordeeld.

Talentenpaspoort
Na afloop van de talentdagen kregen alle deelnemers een certificaat van deelname, maar veel belangrijker ook een talentenpaspoort. Dit paspoort is het toegangsbewijs tot de opleiding. Deze start in september en hier worden de deelnemers via een praktische, maatwerk opleiding, voorbereid op een toekomst als procesoperator.

Opleiding starten
De komende dagen worden de talentenpaspoorten vorm gegeven en worden alle deelnemers geïnformeerd of ze in september kunnen starten met de opleiding. Hierbij komen de deelnemers direct in dienstverband bij de Winfabriek en worden ze tijdens en na de opleiding gedetacheerd met als doel een vaste aanstelling te krijgen bij een van de opdrachtgevers.

Commissaris van de Koning
Dat er met vertrouwen naar de aanpak van De Winfabriek gekeken wordt, blijkt onder andere uit de toekenning van een subsidie op het gebied van innovatieve arbeidsmarktprojecten vanuit de provincie Noord-Brabant en de geldelijke ondersteuning van de Kracht van New Business Oss. De Commissaris van de Koning van Noord-Brabant en de leden van Gedeputeerde Staten kwamen tijdens een werkbezoek de opleiding in de praktijk bekijken. Op 4 juli, aan het einde van de dag werden zij welkom geheten. Ze kregen hierbij uitleg over de aanpak en de gang van zaken betreffende de opleiding. Vervolgens hebben ze de diverse tests en opdrachten van de deelnemers van dichtbij bekeken.

Officiële opening
Ook wethouder Kees van Geffen van de gemeente Oss, vertegenwoordigers van de Kracht van New Business Oss, afgevaardigden van de Rabobank (als sponsor van de talentdagen) en de voorzitter van het ROC zijn de eerste talentdagen komen bezoeken. Woensdag 5 juli is door onder andere wethouder Kees van Geffen de Winfabriek officieel geopend. Hier opvolgend werd wederom een rondgang gemaakt langs de divers activiteiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant