Vier deelnemers met de training en een tolk.
Vier deelnemers met de training en een tolk.

Vijf vergunninghouders behalen hun veiligheidscertificaat

Algemeen 623 keer gelezen

OSS | Vijf Syrische vergunninghouders ontvingen donderdag 13 juli hun veiligheidscertificaat (VCA). Vanaf eind maart volgden zij de training 'SIWOV (Sterk in Werk Opleiding Veiligheid) voor Anderstaligen'. De gemeente Oss kijkt terug op een geslaagd project.

Kees van Geffen, wethouder Werk en Inkomen: "Het VCA certificaat, maar ook de geleerde vaardigheden, hebben ervoor gezorgd dat twee deelnemers werk vonden, twee in een proefplaatsing aan het werk zijn en één iemand de opleiding Logistiek gaat volgen. Een mooi resultaat."
 
SIWOV voor Anderstaligen
De training is een initiatief van de gemeente Oss om kansen voor anderstaligen op de arbeidsmarkt te vergroten. Stichting Sterk in Werk verzorgde de training. Een tolk hielp bij het begrijpelijk maken van de lesstof. Sterk in Werk ontwikkelde de training SIWOV speciaal voor jongeren en (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsstoornis en/of gedragsproblemen. Dat deden zij samen met de Universiteit van Tilburg (UvT). De training is ook uitermate geschikt voor anderstaligen, omdat de lesstof aangepast is. Sterk in Werk gebruikt begrijpelijke, korte zinnen en veel beeldmateriaal, zoals filmpjes
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant