Het team van Van der Krabben Makelaardij. (Foto's: Hans van der Poel)
Het team van Van der Krabben Makelaardij. (Foto's: Hans van der Poel)

'We willen iedereen de meest optimale woning -'een thuis'- geven'

Zakelijk 2.092 keer gelezen

OSS | Van der Krabben Makelaardij is niet alleen in Oss en Uden een goede en betrouwbare partner. Ook landelijk gezien gooit het makelaarskantoor hoge ogen. In de meest recente Top 100 Woningmakelaardij van Vastgoed staat Van der Krabben Makelaardij op de derde plek van Nederland en eerste van de provincie Noord-Brabant. Makelaar Joris Welten: "Dit jaar is er naast kwantiteit ook naar kwaliteit gekeken en is er getoetst op diverse vlakken. We doen met ons team ons uiterste best en mensen kunnen altijd op ons rekenen, vakantietijd of niet."

In het pand van Van der Krabben Makelaardij aan de Kruisstraat 21 woedde 14 juni van dit jaar een brand. Het is één van de bekendste en mooiste panden van Oss. De medewerkers konden niet terug naar het karakteristieke, net totaal heringedeelde, monumentale pand. Ze verkasten al snel naar Gasstraat 20a in Oss waar het team 'gewoon' weer verder werkte. Welten: "Het was schrikken voor iedereen. Natuurlijk hou je hier geen rekening mee. De volgende dag om 8.00 uur zaten we al bij elkaar. We wilden niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben onze schouders eronder gezet. Uiteindelijk zijn onze mensen het bedrijf, niet het pand. Jaren geleden tijdens de crisis hadden we al besloten om alle dossiers digitaal te maken. Die kwaliteitsslag blijkt nu van wezenlijk belang te zijn geweest. Een dag na de brand waren we online en telefonisch weer bereikbaar." Makelaar Ralph Timmermans geeft aan dat na de brand veel reacties binnenkwamen van mensen en bedrijven. "Al snel bleek het pand aan de Gasstraat 20a, naast het spoor waar ook BrabantWonen gevestigd is, voor ons de ideale plek. We zijn in gesprek gegaan en anderhalve week na de brand zijn we hier naartoe gegaan." Welten voegt toe: "We zitten in de Gasstraat op een mooie plek met een ruime parkeerplaats. Het is wel de insteek om terug te gaan naar de Kruisstraat. Een herkenbaar pand met veel uitstraling. Het wordt nu volledig gestript en dan kunnen we zien wat de exacte schade is. We verwachten over één tot anderhalf jaar terug te keren."



Geschiedenis
In 1885 werd het pand gebouwd door bierbrouwer Hendrikus van den Elzen. Toen hij in 1910 burgemeester werd, betrok hij de ambtswoning tegenover het gemeentehuis. Zijn schoonzoon was directeur van de Jurgens fabrieken en ging wonen in de Kruisstraat 21. Toen Jurgens uit Oss vertrok, was het huis onderdeel van het fabriekscomplex. Philips vestigde zich er en het woonhuis werd kantoor. Jaren later is het pand het kantoor van Van der Krabben geworden. In eerste instantie was het een assurantiekantoor, maar al vrij snel werd de overstap gemaakt naar de makelaardij. De derde generatie Jan van der Krabben had geen opvolging en in 1997 kwam André Louwers erbij als partner. In 2002 voegden Joris Welten, Ralph Timmermans en Harm van der Pas zich toe aan het rijtje partners.


Van A tot Z
Van der Krabben is een makelaarskantoor in de breedste zin van het woord. Welten: "Van de koop- of verkoop van een woning, de huur of verhuur, het taxeren van een woning tot een hypotheekadvies; het gaat om alle takken van sport. We kunnen het van A tot Z regelen voor de klant. Mensen hebben bij ons ook een vast aanspreekpunt. Woningen zijn onze core business, maar ook richten we ons op bedrijfspanden, kantoor- of winkelruimten." Timmermans gaat iedere dag met plezier naar zijn werk: "De diversiteit is het mooiste. Je komt zoveel mensen tegen; van starters tot senioren. In de loop der jaren bouw je een enorm netwerk op."

Crisis
Louwers werkt al sinds 1983 bij Van der Krabben Makelaardij. Hij maakte twee keer een crisis mee. "De makelaardij is een heel dynamische wereld. We hebben het altijd druk gehad en in de crisis nog meer dan nu. Die crisis was een heel uitdagende periode, maar we bleven op volle oorlogssterkte en niemand heeft ons team moeten verlaten. Toen de economie weer aantrok, konden wij in de hoogste versnelling doorschakelen. Dat heeft ook te maken met onze visie op de wereld om ons heen. Wij vinden het belangrijk om een positieve bijdrage leveren aan de Osse samenleving in de breedste zin van het woord. De medewerkers wonen allemaal in de buurt en we zijn vergaand betrokken. Daardoor weten we wat er speelt en wat we kunnen doen om verbeteringen te initiëren. Ons belangrijkste doel is om iedereen de meest optimale woning – 'een thuis ' – te geven door middel van onze expertises en diensten. Wij houden van Oss en willen dat iedereen zich hier thuis voelt."

Vraag
De laatste jaren zit de huizenmarkt in de lift. Huizen worden sneller verkocht, de voorraad bestaande woningen slinkt en er worden ook duurdere huizen gekocht. Van der Pas: "Er is veel vertrouwen bij kopers en verkopers merken we. Het is -mede door de gunstige rente- een goed moment om te kopen. De vraag neemt toe en mensen durven weer te kopen." Van der Krabben is ook betrokken bij nieuwbouw. Er zijn diverse mooie projecten in de gemeente Oss. Park Zwanenberg bijvoorbeeld, maar ook onder andere De Kwekerij (voormalig tuincentrum Zwanenberg), Bergse Heihoek, Piekenhoef en Mettegeupel Oost. "Er is nagenoeg geen project waar we niet bij betrokken zijn. Omdat we weten wat de wensen van kopers zijn, zien we dat die projecten hartstikke goed lopen. Als we bijvoorbeeld naar het gebied van en rondom de Talentencampus kijken, dat is een zeer fraaie vernieuwing van Oss. Nu het er staat, worden mensen steeds enthousiaster. Steeds meer wordt het zichtbaar en de Ossenaar gaat het steeds meer ontdekken. Het is een rijdende trein en de eerste sporen zijn daarvoor aangelegd. En de rest van de sporen volgt. Oss is een prettige woongemeente en veel mensen voelen zich verbonden met Oss."

Gecertificeerde werknemers
Van der Krabben heeft een groot team met allemaal gecertificeerde werknemers. De gemiddelde verkooptijd ligt duidelijk lager dan de NVM-cijfers. "We hebben kennis van de markt en er is regelmatig dagelijks contact met bestaande en nieuwe potentiële kopers. Met onze vakkennis, winnaarsmentaliteit en creativiteit kunnen we ze koppelen aan een geschikte woning", zegt Timmermans.

Toekomst
De markt is continu aan het veranderen. Langetermijnplanning is daarom moeilijk in de makelaardij. "Je kunt hooguit 1 a 2 jaar vooruit kijken", aldus Louwers. "Wie had vroeger bijvoorbeeld gedacht dat we nu iemand in dienst zouden hebben voor de sociale media. Het is erg belangrijk om snel te reageren op vragen van mensen. Met Van der Krabben Makelaardij zijn we klaar voor de toekomst."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant