Afbeelding

'41ste editie van Effe noar Geffe moet je gewoon beleven'

Zakelijk 870 keer gelezen

GEFFEN | Effe noar Geffe vindt altijd plaats op de eerste zondag van september en dat is dit jaar op 3 september. Zoals men in de regio is gewend, staat de 41ste editie van het dorpsfeest in Geffen weer garant voor een gezellige dag voor jong en oud.

Volgens voorzitter Bert van Laarhoven is Effe noar Geffe succesvol dankzij het totaalplaatje. "Er is voor elk wat wils. Er zijn kinderattracties zoals een nostalgische kermis, een kinderspeulploats en een kinderboerderij, maar ook gezellige terrassen met muziekpodia. De Geffense winkeliers presenteren zich met leuke aanbiedingen en er trekken verschillende theatergroepen rond. Kenmerkend zijn de oude ambachten en het grote aantal dieren. Onze basis is de knipoog naar het verleden. De ouderen herkennen de leuke dingen van vroeger en aan de jongeren laten we de oude ambachten zien. Daarnaast is het dierengebeuren heel belangrijk. In totaal zijn er wel 1000 dieren te zien; van trekpaarden tot fretten en van roofvogels tot kingduiven. Dat heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Want waar kun je varkens los door de straat zien lopen? Het programma is te uitgebreid om te beschrijven, maar Effe noar Geffe moet je gewoon beleven."

25.000 bezoekers
De organisatie verwacht dat het evenement ongeveer 25.000 bezoekers naar Geffen trekt. Dankzij een goed draaiboek, gebaseerd op jarenlange ervaring, weet men wat er gedaan moet worden om het verkeer en het publiek op het parcours te laten doorstromen en het geheel in goede banen te leiden. "Dat kan alleen met de inzet van veel vrijwilligers. We blijven ons ook positief verbazen dat we kunnen rekenen op zoveel medewerkers. Zowel uit Geffen zelf, als ook van verenigingen uit omliggende plaatsen. Daarnaast blijven we als organisatie kritisch. We beginnen al in februari met de voorbereidingen en in oktober wordt het evenement met alle werkgroepen nabesproken. Wat kan beter? Alleen het weer hebben we niet onder controle, maar daar hebben we over het algemeen niet over te klagen. We gaan gewoon voor een gezellige dag met mooi weer."
Meer info: www.effenoargeffe.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant