Helene Grunveld-Smits.
Helene Grunveld-Smits.

Nieuw in het Osse centrum: Fantasy Fournituren

Zakelijk 2.164 keer gelezen

OSS | Fantasy Fournituren opent zaterdag 2 september de deuren in het Osse centrum. Helene Grunveld-Smits droomde al langer van een eigen winkel en kwam via het Centrummanagement Oss terecht in de Galerij 2A. Haar zaak wordt een combinatie van een handwerkwinkel, een plek voor workshops en shop-in-shops. "Ik hoop een inspiratiecentrum te worden."

Grunveld studeerde aan de Kunstacademie en specialiseerde zich in fotografie. Als hobby maakte ze (sprookjes)kostuums in verschillende thema's, zoals gothic, LARP, steampunk, fantasy en andere creaties. "Ik ging regelmatig naar festivals toe om mijn kostuums en accessoires te verkopen. In 2015 ben ik vanuit huis begonnen met het bedrijfje Fantasy Fournituren." Haar wens was om een gezinnetje te stichten en een winkel te starten als haar kinderen naar school gingen. Twee jaar geleden overleed echter haar dochtertje aan een hartstilstand. Haar zoontje is nu 1 jaar en ze vindt dat het al tijd is om haar droom in vervulling te laten gaan. Ze deed mee met het project Mijn Droomwinkel, 'won' daar niet, maar kwam via het Centrummanagement Oss wel bij het pand aan de Galerij. "Ik wilde per se naar het centrum omdat daar veel mensen lopen en het bovendien goed bereikbaar is. De Galerij gaat steeds meer leven en er zijn meerdere enthousiaste ondernemers gevestigd."

Handwerkwinkel
Core business bij Fantasy Fournituren is de verkoop van handwerkmaterialen. Van wol en katoen tot elastiek, knopen, garen en korset fournituren. Ook stelt ze pakketjes samen, zodat volwassenen of kinderen thuis zelf aan de slag kunnen gaan. "Maar ik ga ook kostuums maken, dat begint weer te kriebelen. Ik ben al bezig met een kindercollectie. De opbrengst daarvan gaat naar Stichting Hartekind." Ook gaat ze workshops geven. "Zoals een korset maken, waarbij je je eigen unieke product kunt creëren. Ik ga regelmatig samenwerken met andere ateliers." In het pand komen ook stellingkasten te staan, waarin professionals of amateurs handgemaakte dingen kunnen zetten. "Er is al flink wat belangstelling voor. Zoals van iemand die sprookjesbeelden maakt en van onder andere een leerbewerker en een preparateur. Voordat de producten er komen te staan, controleren we ze eerst op kwaliteit. Vervolgens doen wij de verkoop en betaalt de huurder alleen 50 euro per maand. "

Informatie
Meer informatie op www.fantasyfournituren.nl of op Facebook. (06) 23 36 79 73 of fantasyfournituren@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant