Dennis Zeegers
Dennis Zeegers

'We gaan ons weer richten op heerlijke herfstspecialiteiten'

Zakelijk 465 keer gelezen

'Zoals het nu er naar uitziet gaat de herfst vroeg starten dit jaar. Dus de komende weken gaan we ons weer richten op heerlijke herfstspecialiteiten.

Bijvoorbeeld onze lekkere zelfgemaakte balkenbrij, een echt Brabants product wat ontstaan is door het verwerken van slachtafval wat gekookt werd in bouillon met rommelkruid en dan gebonden werd met boekweitmeel. In principe is de basis nog hetzelfde, alleen gebruiken we geen slachtafval meer om het te bereiden, maar vet varkensvlees. Deze lekkernij wordt in Brabant en Limburg op verschillende manieren bereid. Zo kennen wij hier in het noorden van Brabant de rode variant en zak je iets verder zuidelijk dan is er een grijze variant. Tevens zijn er talloze manieren het thuis te serveren, ik hoor dat veel mensen het krokant bakken en dan suiker erop strooien, of er appelstroop op smeren. Ik kan me hierin wel vinden, er hoort iets zoets bij.'

Variant
'Alleen om het nog iets leuker te maken zal ik mijn variant hier eens beschrijven. Je neemt een plak boeren bruin brood van bijvoorbeeld De Bakkers Lamers en smeert deze licht in met wat boter. Dan bak je de balkenbrij op jouw gewenst manier. Ondertussen schil je een appel, het liefst zoetzuur, zoals Jonagold. Je haalt met een appelboor de kroos eruit en snijdt er plakken van. Wanneer de balkenbrij klaar is leg je die op het brood en leg je de plakjes appel in de pan. Je bestrooit deze licht met bruine basterd suiker en wanneer ze licht gegaard zijn leg je de plakjes op de balkenbrij. Smullen maar! Hebben we er al zin in? Vanaf volgende week is het weer te verkrijgen in onze winkel.

Wij verwelkomen iedereen graag op winkelcentrum Ussen.'

Dennis Zeegers,
Slagerij Arie Zeegers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant