Afbeelding
Foto: Birgit Barten

In stilte genieten van de natuur tijdens wandeling in Herperduin

Algemeen 327 keer gelezen

OSS | IVN Oss houdt op zondagmiddag 24 september een natuurwandeling door Herperduin met als thema 'in stilte genieten van de natuur'. De wandeling begint om 14.00 uur en vertrekt vanaf de parkeerplaats bij Openluchttheater Hoessenbosch in Berghem.

De wandeling is 6 kilometer en duurt ongeveer twee uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. De wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Lezing kleine marterachtigen
IVN Oss organiseert woensdag 27 september een lezing over kleine marterachtigen, zoals wezel, hermelijn en bunzing. Deze begint om 20.00 uur in het clublokaal in het NME-centrum De Elzenhoek in Oss en wordt gegeven door ecoloog en natuurwetenschappelijk milieudeskundige Erwin van Maanen. Hij is ook actief voor de Stichting Kleine Marterachtigen. De meeste mensen weten weinig van deze dieren. Ook in de wetenschap is heel veel nog niet bekend. Het worden wel de 'vergeten dieren' genoemd. Op basis van jarenlang onderzoek geeft de lezing een uitgebreid beeld van het leven van deze dieren. Aan bod komen: leefwijze, leefgebied, onderzoek en beschermingsmaatregelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant