Lezingen 'Vrouwen in de kunst' Muzelinck en Museum Jan Cunen.
Lezingen 'Vrouwen in de kunst' Muzelinck en Museum Jan Cunen.

Lezingen 'Vrouwen in de kunst' Muzelinck en Museum Jan Cunen

Algemeen 203 keer gelezen

OSS | In samenwerking met Museum Jan Cunen organiseert Muzelinck een lezingencyclus over 'Vrouwen in de kunst'; een serie van drie lezingen door kunsthistorica Lieke Tax-Oude Vrielink. De lezingen worden gegeven bij Museum Jan Cunen en sluiten aan op de lopende expositie bij Museum Jan Cunen: 'Powervrouwen'.

Een kaartje voor de lezingen biedt eveneens toegang tot de expositie 'Powervrouwen'. De lezingen vinden plaats in de Trouwzaal op zondag van 14.00 tot 16.00 uur en worden gehouden op 8 oktober, 5 november en op 10 december. Er zit een korte pauze in voor een kopje koffie of thee. Dit is bij de prijs inbegrepen. De lezing 'Zelfportretten van vrouwen van de middeleeuwen tot nu' vindt 8 oktober plaats. Op 5 november is het tijd voor 'Maria Sybilla Merian, pionier, wetenschapper, kunstenaar' en op 10 december 'Powervrouwen in beeld, belangrijke vrouwen in de geschiedenis'. De toegang is 14 euro per lezing, drie lezingen voor 36 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Muzelinck aan de Raadhuislaan 18 in Oss. Het is mogelijk om telefonisch een kaartje te reserveren.

Muzelinck
Muzelinck is hét centrum voor de Kunsten in de regio Maasland. Muzelinck zorgt voor kunsteducatie en -participatie, alles onder de noemer van de Kunst van Samen: samen spelen, ook tussen de verschillende disciplines muziek, beeldend, theater en dans. Kwaliteit staat voorop: hoogwaardige lessen door topdocenten, kennisoverdracht tussen onderwijs en amateurkunstinstellingen en aantrekkelijke evenementen in Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant