Afbeelding
.

Tien jaar cel geëist tegen Udenaar die Edelijn doodstak

Algemeen 1.284 keer gelezen

UDEN | Er is tien jaar cel en een schadevergoeding van 115.000 euro geëist in het hoger beroep tegen de Udenaar die in 2015 Joeri Edelijn (27) uit Oss doodstak op de Markt in Uden. Dat meldt het Brabants Dagblad.

De Udenaar werd vorig jaar al tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens doodslag, maar ging in hoger beroep. Dat vond dinsdag plaats in het gerechtshof in Den Bosch. De schadevergoeding van 115.000 euro is bedoeld voor de vriendin van Edelijn. Zij heeft het geld nodig om in het huis te blijven wonen dat ze samen met Edelijn kocht.

Tijdens de zitting hakten de slachtofferverklaringen erin. De moeder van Edelijn gaf aan dat 'haar leven is afgenomen' en zijn vriendin noemde de daad 'zinloos en onverteerbaar'.

De 27-jarige Edelijn uit Oss werd op 10 mei vorig jaar na een avondje stappen neergestoken op de Markt in Uden. Een week later werd de verdachte samen met een medeverdachte uit Erp gearresteerd. Justitie eiste eerder dat de hoofdverdachte twaalf jaar de cel in zou moeten. Hij verklaarde tijdens een zitting dat hij een black-out kreeg tijdens de bewuste nacht. Hij zou te veel drank en drugs hebben gebruikt.

De tweede verdachte is een 24-jarige man uit Erp. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging en drugsbezit.

Tegen hem is twee jaar behandeling en acht maanden cel wegens openlijke geweldpleging geëist. De oorzaak van de steekpartij bleef lang onduidelijk. Edelijn stond bekend om zijn vriendelijke karakter. Na zijn dood veranderde de Markt in Uden in een bloemenzee.

Alle partijen tekenden hoger beroep aan tegen de eerdere uitspraak. De Erpenaar en het OM trokken dinsdag hun hoger beroep in.

De Udenaar bleek een nieuwe advocaat in de arm te hebben genomen en wilde dat de strafmaat zou worden aangepast. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant