Bij Stichting Annevi zitten onder andere ouders met een kind dat verslaafd is aan cocaïne.
Bij Stichting Annevi zitten onder andere ouders met een kind dat verslaafd is aan cocaïne.

'Met niemand kon ik erover praten dat mijn kind drugsverslaafd is'

Algemeen 1.502 keer gelezen

OSS | Ouders, grootouders, familieleden en partners van drugsgebruikers lopen vaak tegen vergelijkbare problemen aan. Zoals onbegrip en er niet over kunnen praten met anderen. Bij Stichting Annevi in Oss komen lotgenoten samen. Volgens de Osse Truus en Annie* -beiden ouders van een drugsverslaafde zoon- is het belangrijk dat ze over hun problemen praten. "Wij dachten dat we de enige waren, maar dat is absoluut niet het geval."

Annie verloor haar zoon die verslaafd was aan heroïne. "Wat een verslaving voor een gezin betekent? Het is niet te omschrijven, iedere dag was anders. We hebben er als hele gezin onder geleden. Ongewild gaat altijd de aandacht uit naar de verslaafde. In de tijd dat mijn zoon verslaafd was, hadden we ook nog een minderjarig kind thuis. Je wil natuurlijk dat die op een normale manier kan opgroeien." Voordat ze bij Stichting Annevi terechtkwam, wist ze niet welk pad ze moest bewandelen. "Ik wist als moeder niet hoe ik ermee om moest gaan en dacht dat er geen anderen waren met dezelfde problemen. Met niemand kon ik erover praten. En als ik dat wel deed, voelde ik onbegrip."

Steun
Dat onbegrip voelde ook Truus. Ze heeft een zoon die al tientallen jaren aan cocaïne verslaafd is. "Mensen zeggen bijvoorbeeld dat ze niet snappen dat ik mijn zoon nog help en dat ik hem moet laten vallen. Maar het is -ondanks de ellende die hij veroorzaakt- wel mijn kind. Ook ik kon het er met niemand over hebben. Bij Stichting Annevi kon ik pas echt uitleggen wat ik voelde en hoorde ik verhalen van andere ouders. Je staat er niet alleen voor en we steunen elkaar."

Informatie
Iedereen is welkom om zich aan te sluiten bij Stichting Annevi, dat jaren geleden werd opgericht door een moeder van een drugsverslaafde zoon. Eens in de twee weken vindt er een bijeenkomst plaats in het pand van Novadic Kentron aan de Raadhuishof 25 in Oss. "We weten dat veel ouders/partners ons verhaal zullen herkennen en ook tegen bepaalde dingen aanlopen. Hier kun je je verhaal doen zonder veroordeeld te worden." Meer informatie is verkrijgbaar via (0412) 64 58 84, (06) 10 18 62 65 of bttdrrz@gmail.com.

*De gebruikte namen zijn om privacyredenen gefingeerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant