Halloween in Oss.
Halloween in Oss.

Twee weken griezelige activiteiten in Osse centrum

Algemeen 362 keer gelezen

OSS | Centrummanagement Oss pakt voor de tweede keer uit door in de herfstvakantie (van zaterdag 14 tot en met zaterdag 21 oktober) uit te pakken met Halloween-activiteiten. Tijdens deze speciale themaweek is er een uitgebreid programma samengesteld voor kinderen tot 12 jaar. Voor volwassenen is er van donderdag 26 tot en met zaterdag 28 oktober in de avonduren geen ontkomen aan.

Er zijn workshops Halloween deurkransen, schilderijtjes maken en Monster striptekenen in de werkplaats Stadshart Oss in samenwerking met onder andere VVV Oss. Er is een raadselachtige speurtocht en op woensdagmiddag staat het interactieve spel 'Zombie-Zombie' gepland voor kinderen vanaf 8 jaar. In plaats van Pokémons, gaan ze Zombies vangen… maar pas op het groene slijm. Op donderdagmiddag worden er lampionnen en Halloweenlichtjes gemaakt en kun je griezelig geschminkt worden. Kinderen tot 12 jaar mogen aan het begin van de avond meedoen aan de Halloweenparade onder muzikale begeleiding van de Osse Bleu Band. Dresscode: Lekker griezelig.

Workshops
Dit jaar hebben ook een aantal ondernemers zelf een workshop georganiseerd. Bij Brownies & Downies kunnen brownies worden versierd en bij Fantasy Fournitures in de Galerij kunnen kinderen een pompoen van vilt maken. De Halloween familiedag staat zondag 29 oktober gepland. Op de Wal is dan een Pumpkin-doolhof ingericht voor kinderen tot 12 jaar met suikerspinnen en blikgooien. Door het centrum staan overal lieve griezels en kinderen mogen op de foto met het Halloween-Osje. Ook dit jaar is er weer een Trick-or-treat route. Wil je meedoen aan de activiteiten en/of de workshops? Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door naar de website www.centrummanagementoss.nl te gaan.
Walplein wordt Spookplein
Zaterdagavond 28 oktober zal vanaf 18.00 uur het Walplein veranderen in een spookplein. Met onder meer een spookhuis, waarzegger, blikgooien, suikerspinnen en een Scary doolhof met tot leven gekomen zombies en geesten.

Horror-cinema
Tijdens de koopavond op donderdag 26 oktober zullen vanaf 18.00 uur heksen bloedrode soep uitdelen en vreemde dansgroepen het publiek betoveren. In de restaurants worden speciale Halloweenmenu's geserveerd. In de horror-cinema aan het Walplein 6-8, boven het Scary doolhof, zal de film The Conjuring 2 vrijdagavond worden vertoond. Bezoekers worden tijdens de film getrakteerd op ijs en een drankje. Aansluitend staat Heksen & zombietour gepland. Onder meer een gruwelijk lekker Walking-Dead-dinner met een angstaanjagend sausje staat voor zaterdagavond 28 oktober op het programma. Een verteller neemt bezoekers mee van restaurant naar restaurant voor een smaakvol diner en onverwachte gebeurtenissen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant