Dennis Zeegers
Dennis Zeegers

'Wij zullen ervoor zorgen dat het met het eten wel goed zit'

Zakelijk 670 keer gelezen

'Oktober, de herfstmaand bij uitstek. Het wordt alweer vroeger donker, met regelmaat veel wind en regen. Het kleuren van de bladeren, het heeft allemaal wel iets. Daarom is Nederland ook zo mooi met de verschillende seizoenen die allemaal iets anders te bieden hebben, dit is natuurlijk ook met eten zo.

In de herfst starten we natuurlijk met stamppotten, erwtensoep en andere herfst- en wintergerechten. Maar we gaan ook beginnen met hertengoulash, hazenpeper en gerelateerde gerechten voor bij het wild. Zoals het buiten is met alle kleuren zo is het bij ons in de herfst ook erg kleurrijk. Kijk bijvoorbeeld naar het rode van stoofperen, rode kool, het groen van spruiten en het bruine van de verschillende stoofgerechten. Allemaal mooie sprekende kleuren die de warmte van thuis weergeven in de al wat kouder wordende oktobermaand.
Ook is het een maand van beurzen bij de verschillende leveranciers, waar we weer leuke nieuwe ideeën op kunnen doen voor het winterseizoen en natuurlijk niet te vergeten de feestdagen. Ik denk dat er weer mooie grote stukken vlees op de kersttafel gaan komen, zoals vroeger. Met een mooi stuk rosbief, of een lekkere rollade die dan aan tafel gesneden wordt. Zodat we een beetje de tijd van vroeger gaan creëren, met de hele familie aan tafel. Hier spelen wij ook op in met ons mooie vlees van Beef Best en Pork Best. Deze runderen en varkens worden duurzaam opgevoed in ruime stallen met oog voor kwaliteit, maar dus ook voor milieu. Iets waar we zo op kleine schaal ons steentje aan bij kunnen dragen.

Laat maar komen die donkere, natte dagen. Wij zullen er in ieder geval voor zorgen dat het met het eten wel goed zit.

Tot ziens op winkelcentrum Ussen.'

Dennis Zeegers,
Slagerij Arie Zeegers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant