Afbeelding

Lezing van Ruslanddeskundige in Osse bibliotheek

Algemeen 105 keer gelezen

OSS | 'Zijn zij nou gek of zijn wij het?' Dit is de titel van het boek van drs. Marie-Thérèse ter Haar. De Ruslanddeskundige geeft op dinsdag 31 oktober in de Bibliotheek Oss een lezing over Ruslands actuele geschiedenis en de westerse verslaggeving hiervan. De lezing is georganiseerd in het kader van de maand van de geschiedenis in samenwerking met Stadsarchief Oss.

Tijdens de lezing gaat Ter Haar in op de recente geschiedenis van Rusland en de actuele gebeurtenissen op de Krim en in Oekraïne. Ze neemt daarbij vooral ook de westerse berichtgeving hierover onder de loep. Dat in Rusland de media dikwijls propagandistisch en bevooroordeeld zijn wisten we al, maar hoe zit dat eigenlijk bij ons? Tot haar verbijstering constateert Ter Haar dat ook onze media en politici vaak een stuk bevooroordeelder zijn dan we doorgaans geneigd zijn te denken.

Marie-Thérèse ter Haar
Rusland & Oost-Europadeskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar is docent, auteur, oprichter en eigenaar van de Rusland & Oost-Europa Academie. Ze studeerde Russisch en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Al in de communistische tijd verbleef ze veelvuldig in Rusland en ze maakte er ook het einde van de Koude Oorlog mee. Tegenwoordig is ze er nog zo'n vijf maanden per jaar en volgt de ontwikkelingen daar op de voet.
De aanvang van de lezing is 20.00 uur. Kaarten zijn 5 euro voor leden en 7 euro voor niet-leden en verkrijgbaar bij alle bibliotheken van de NOBB of via www.nobb.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant