Afbeelding

Christel de Laat in Dorpshuis de Berchplaets in Berghem

Algemeen 669 keer gelezen

BERGHEM | Dorpshuis de Berchplaets bruist de komende tijd van activiteiten. Te beginnen met de kindervoorstelling 'Kikker zingt en leest voor' van Theater Terra aanstaande zaterdag, gevolgd door 's avonds het Oktoberfest en op zondag een traditionele rommelmarkt.

Het plein voor Dorpshuis de Berchplaets nadert zijn voltooiing. "Eindelijk", lacht Maria van der Heijden. "We hebben de afgelopen jaren veel extra onderhoud aan de vloeren moeten doen vanwege het zand dat de bezoekers mee naar binnen liepen omdat er nog geen bestrating lag. Ik ben heel blij dat de bouwwerkzaamheden bijna afgerond zijn en hopelijk hebben we dadelijk een mooi dorpsplein voor de Berchplaets." Als locatiemanager is Maria van der Heijden het aanspreekpunt binnen de Berchplaets. "De activiteiten in de Berchplaets lopen zeer uiteen. We hebben gelukkig een groot aantal verenigingen die op vaste basis gebruik maken van de verschillende ruimtes. Daarnaast zijn er evenementen vanuit de Bergse gemeenschap die hier plaatsvinden. Denk daarbij de openbare verkoop van Stichting op zondag 29 oktober, carnaval zelf, Sinterklaas en de Bergse Kwis. Omdat we een mooi, multifunctioneel gebouw hebben, proberen we ook andere partijen te interesseren om bijvoorbeeld een beurs of bijeenkomsten te organiseren." Ook de familie Van Dijk, die binnen de Berchplaets de horeca verzorgt, organiseert regelmatig grote evenementen zoals het Oktoberfeest aanstaande zaterdag.

Christel de Laat
Naast al deze evenementen stelt de activiteitencommissie een programma samen waarbij gekeken wordt naar de verschillende doelgroepen. Vooral de jeugd en de wat ouderen krijgen hierbij speciale aandacht. "Omdat de Berchplaets beschikt over een grote zaal met een professionele geluids- en lichtinstallatie zoekt de activiteitencommissie ook naar professionele voorstellingen die passen bij de Berchplaets. Zo zijn we heel blij dat het ons is gelukt om Christel de Laat te boeken. Veel mensen kennen haar van Omroep Brabant en de reacties op haar eerste theatervoorstelling zijn erg goed. Dat is ook te merken aan de kaartverkoop, want die loopt al goed. De voorstelling van onze andere cabaretier Emiel van der Logt is in De Lievekamp al uitverkocht, dus ik zou zeggen: snel bestellen." Voor het totale programma zie www.deberchplaets.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant