Afbeelding
Foto: redken

Team Kapsalon Ploegmakers bovenop nieuwe trends

Zakelijk 1.763 keer gelezen

SCHAIJK | Trends in haarmode volgen elkaar steeds sneller op. Ze worden geboren op de catwalk en dankzij beroemdheden, bloggers, modebladen, instagram worden ze snel opgepikt door het brede publiek. Als kapsalon moet je daar direct op kunnen inspelen.

Voor Sissie Ploegmakers van Kapsalon Ploegmakers uit Schaijk is dit geen enkel probleem. "Als Redken Artist ben ik altijd met de nieuwste trends bezig. Ik ben gek op mode en volg de ontwikkelingen via social media op de voet. Dus als ik nieuwe trends signaleer, gaan we hiermee met ons team aan de slag zodat we allemaal goed kunnen adviseren en de nieuwste kleur- en kniptechnieken direct in de praktijk kunnen brengen." Gevraagd naar de nieuwste kleurtrends noemt Sissie direct de City Beats van Redken. "Dat is echt booming. Dit is een lijn met heel veel kleur. Zo kun je bijvoorbeeld heftige kleuren creëren als denim en mermaid hair. Iets meer natuurlijk zijn de tinten metallic pink, rose gold en blorange, een combinatie van blond en oranje dat resulteert in een perzikachtige kleur. De City Beats zijn ook weer in de gradaties whisper, talk en shout aan te brengen; dus van rustig tot zeer uitgesproken. De klant heeft hierdoor een uitgebreide keuze. Wat we ook gaan zien zijn donkere schaduwen bij de haaraanzet, oftewel Shadow Roots. Verder Nude Blond, een nieuwe blondkleur tussen warm en koel blond in. Denk aan nude lipstick. En voor brunettes de Tiger Eye, gebaseerd op de tijgeroog steen."
Brigitte Bardot
Op het gebied van kniptechniek maakt volgens Ploegmakers de Blunt Cut bij een bob of lange boblengte een duidelijke opmars. "Hierbij wordt de onderkant van het haar mega bot afgeknipt. Het geeft een bijzondere, sterke uitstraling." Ook de pony komt weer helemaal terug, maar dan als 'curtain' oftwel gordijn.
"Denk aan de sexy, nonchalante look van Brigitte Bardot. Die uitstraling past ook bij de manier van stylen. De 'undone' uitstraling is nog steeds populair. Alsof je niets aan je haar hebt gedaan; nonchalant maar wel met veel volume. Met de nodige hulp van krultechnieken, stylen en volumepoeders natuurlijk."
Voor meer info: www.kapsalonploegmakers.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant