Boekel Sport won van Olympia'18. (Foto: Bas Delhij)

3D: Volkel koploper, Berghem Sport pakt punt tegen Nijnsel

Voetbal 3.891 keer gelezen

Deze week werd er weer volop gevoetbald in onze regio. Alleen in Haps bleef de grasmat onaangeroerd. Door een sterfgeval aan de kant van Handel werd de wedstrijd uitgesteld. Volkel heeft de koppositie heroverd door met 2-0 te winnen van Excellent. DAW won knap met 4-1 van Sparta'25.

Volkel - Excellent 2-0
Excellent is het vandaag niet gelukt de moeilijke wedstrijd tegen Volkel te winnen. Het team uit Oploo ging met 2-0 ten onder. Door het gelijkspel van Berghem Sport tegen Nijnsel heeft de lantaarndrager van de competitie nu hetzelfde aantal punten als Excellent, namelijk drie. Excellent heeft nog een beter doelsaldo wat ze van de laatste plaats houdt. Door de overwinning van Volkel staat dit team weer bovenaan. Volkel-trainer Tom van Dalen zag dat zijn ploeg vanaf de eerste minuut het heft in handen had. Thijmen de Ruijter liep een vrije trap binnen en zorgde voor de 1-0. Andere kansen werden gemist en aan de andere kant moest doelman Tim van der Loo een kans van Excellent keren. In de tweede helft ging Volkel op zoek naar de 2-0 en die viel in de 55ste minuut door Luuk Riepe. Van Dalen: "Daarna werd het een rommelige wedstrijd. Excellent zocht de aansluitingstreffer en wij hebben geen grote kansen meer gecreëerd. Als wij eerder onze kansen hadden benut, was het een grote uitslag geworden. Maar dan nog: de drie punten tellen. Het incident bij Nijnsel is weggespeeld en we hebben de nul gehouden."

Boekel Sport - Olympia'18 2-0
In Boekel heeft Olympia'18 vandaag geen vuist kunnen maken. Met 2-0 kreeg de ploeg klop. Doelpunten vielen na een kwartier spelen en in het begin van de tweede helft. Extra zuur voor Olympia was de rode kaart van Kevin Ankersmit tien minuten voor het eindsignaal. Door een tweede gele kaart te pakken moest de invaller het veld verlaten. Op social media beschreeft Olympia het hoogtepunt van de wedstrijd: 'Het beste van de middag is het eindsignaal van de scheids. Een wedstrijd om heel snel te vergeten met Boekel Sport als verdiende winnaar'. Boekel Sport-trainer John Elbers: "We hebben zeker verdiend gewonnen. De score had hoger uit  moeten vallen gezien de kansen." Merijn van Haandel en Joris Polman scoorden. De nederlaag van Olympia'18 is een slechte generale vóór de derby van volgende week. Dan komt Hapse Boys op bezoek in Boxmeer.

Vitesse'08 - Nooit Gedacht 2-2
Nooit Gedacht-trainer Wolf Wannet was teleurgesteld met het 2-2 gelijkspel tegen Vitesse'08. "De 2-2 was dik buitenspel en viel in de extra tijd. Die goal sloeg helemaal nergens op. Daarvoor verzuimden we om de 1-3 te maken." Bij Nooit Gedacht zorgden Ramon van den Elzen en John Pennings voor de 1-1 en 1-2.

Berghem Sport - Nijnsel 1-1
Berghem Sport liet een kans liggen om te winnen van Nijnsel en de rode lantaarn over te dragen aan Excellent. Een doelpunt van Jordi Verhagen was niet voldoende voor de winst: 1-1. "Op zich is een punt mooi, maar we hadden gewoon moeten winnen", aldus Berghem Sport-trainer Dennis Kroes. "Ik heb vandaag wel passie en strijd gezien en bij vlagen prima spel."

DAW - Sparta'25 4-1
De eerste helft van DAW was de beste helft van het seizoen. "We vergaten onszelf echter te belonen. We misten vijf opgelegde kansen", aldus trainer Rob van der Ven. Tegen de verhouding in schoot na 34 minuten Sparta'25-speler Elco van Schijndel de 0-1 binnen. In de tweede helft waren beide ploegen iets meer aan elkaar gewaagd. "Maar we wisten nu wel te scoren en draaiden in korte tijd de wedstrijd volledig om." Via een penalty van Mark Megens (60ste minuut) en goals van Wessel Bens en Mike van Ven in de 63ste en 66ste minuut werd de 0-1 achterstand omgebogen in een 3-1 voorsprong. Een kwartier voor tijd kopte Megens uit een voorzet van Wessel Bens de 4-1 eindstand binnen. "Uiteindelijk een verdiende overwinning in onze beste wedstrijd tot nu toe."

Vianen Vooruit - Stormvogels'28 1-1
In eigen huis ontving Vianen Vooruit vandaag Stormvogels'28. De ploeg van Niels Voet speelde met 1-1 gelijk. Thomas van de Sanden maakte nog de 1-0 voor de thuisploeg. Voor Stormvogels was het Ingo Custers die kort na de 1-0 de gelijkmaker scoorde. Trainer Voet was tevreden met het veldspel maar hield hield een nare maak over aan het duel. "De eindfases was niet goed vandaag. Twee punten verloren, zo voelt het." Trainer van Stormvogels'28 Roy de Haan kon beter leven met een gelijkspel. "Vianen had meer balbezit, we moesten vooral verdedigen en dat deden we niet onaardig. We mogen zeker blij zijn met een puntje, meer hadden we vandaag niet verdiend." Door het gelijke spel zien we Vianen terug op de achtste plaats. Een plaats achter de Stormvogels die één punt méér hebben.

Hapse Boys - Handel
De wedstrijd Hapse Boys - Handel is vandaag niet doorgegaan. Door een sterfgeval aan de zijde van Handel is de wedstrijd uitgesteld tot zondag 18 februari.