Hoe De Oude Maas eruit ziet tijdens de kerstdagen.
Hoe De Oude Maas eruit ziet tijdens de kerstdagen. Foto: Birgit Barten

Sinterklaas en kerst bij De Oude Maas in Macharen

Zakelijk 809 keer gelezen

MACHAREN | Met december voor de deur, is er ook weer een programma vol feestelijkheden bij Pannenkoekhuis De Oude Maas in Macharen. Het sinterklaasfestijn is op woensdag 27 november, de goedheiligman komt twee weekenden op bezoek en tijdens kerst kan zonder tijdsdruk genoten worden van een vijfgangendiner. Daarbij gaat het restaurant haar terras verdubbelen qua grootte in het voorjaar.

''We zijn naast een pannenkoekenhuis ook steeds meer een restaurant, zo hebben we carpaccio en een mixed grill op ons menu staan'', vertelt eigenaar Wilfried Vink. Tijdens kerstmis is er een vijfgangendiner en tijdens Pasen kan er gebruncht worden bij De Oude Maas. ''De kinderen kunnen lekker spelen in de speelhal en volwassenen kunnen hier heerlijk zitten en vaak horen we dat mensen niet meer in de gaten hebben dat ze met kinderen zijn. Dat vinden we belangrijk. We zijn uniek in de wereld van de indoor speeltuinen, bij ons is spelen gratis. We hebben een brede lunch- en dinerkaart, daarnaast ook een cocktail- en bierkaart. Van 's ochtends tot 's avonds kunnen mensen hier genieten. Bij ons is horeca geen bijzaak'', vult Sylvia Vink aan.

Vijf gangen tijdens kerst
''Op eerste kerstdag zitten we al bijna voor de helft vol gereserveerd, we hebben vorig jaar veel mensen teleur moeten stellen, we zaten al vol. Veel mensen vroegen ons waar ze dan heen moesten met de kinderen, dat is natuurlijk muziek in onze oren. Door onze speelhal zijn de kinderen zoet'', vertelt het echtpaar trots. Vanaf 15.00 uur is het restaurant open, gasten kunnen tijdens de kerstdagen dus zelf bepalen hoe laat ze binnenlopen en hoeven daarom ook niet gehaast te eten. Er is zo ook genoeg tijd voor de vijf gangen en kunnen de kinderen uitgebreid spelen. ''De tafels worden met linnen opgedekt, ook komen er ballonnen aan de tafels.' Het bedrijf krijgt zo een andere uitstraling tijdens 25 en 26 december. De zingende kerstman verzorgt de muziek die dagen. ''De sfeer zal er vanaf spatten. Het samenzijn staat centraal, het is fijn dat we dat mogen verzorgen. We kijken er altijd al erg naar uit'', vertellen Sylvia en Wilfried.

Sinterklaasfestijn
De goedheiligman komt op woensdag 22 november langs bij het restaurant en ook zijn er pieten aanwezig die de kinderen entertainen. Voor ieder kind is een cadeautje aanwezig.

Terras uitbreiden
De terrascapaciteit van De Oude Maas wordt in het voorjaar verdubbeld. ''Rond januari beginnen we en we hopen dat het rond maart klaar is, als de eerste zonnestralen weer verschijnen. We willen de gasten blijven verrassen en werken graag aan nieuwe dingen. Qua uitstraling wilden we dat het tiptop was, we hebben er een jaar over gedaan om het terras te ontwerpen. Het moet wel kloppen'', besluiten Wilfried en Sylvia. Het terras gaat van 75 naar 150 zitplaatsen. Er wordt met bomen natuurlijke schaduw gecreëerd, zo is er voor ieder een terrasplek.

Reserveren
De Oude Maas zit aan de Ossestraat 11 in Macharen. Reserveren kan via (0412) 64 78 90.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant