Afbeelding

Koninklijke onderscheiding voor Leo Spierings

Algemeen 1.573 keer gelezen

OSS | Leo Spierings heeft donderdagavond een koninklijke onderscheiding gekregen. Deze werd uitgereikt door burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans. Spierings werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. 

Leo Spierings wordt onderscheiden voor zijn inzet als uitvinder en innovator van mobiele torenkranen. Zijn bedrijf is uitgegroeid tot marktleider in Europa en belangrijk voor werkgelegenheid in de regio. Daarnaast is er veel waardering dat Spierings zijn kennis deelt met studenten en kansen biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Uitvinder en vernieuwer
Op 16 april 1987 richtte hij zijn bedrijf Spierings Kranen op, tegenwoordig Spierings Mobile Cranes; daar kon hij zijn eigen ideeën uitvoeren, iets wat bij eerdere werkgevers niet lukte. Zo ontwikkelde hij een kraan op wielen. Dat zorgde voor de internationale doorbraak. Inmiddels hebben ruim 800 kranen hun weg gevonden naar 21 landen in Europa, Azië en Afrika. Leo Spierings blijft bezig met innovatie. Bij het 30-jarig bestaan van het bedrijf presenteert Spierings Mobile Cranes de City Boy, een hybride mobile hijskraan die op elektriciteit rijdt en zonder uitstoot van schadelijke stoffen in de bebouwde kom rijdt. Voor vervoer over de snelweg heeft de City Boy een diesel motor.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant