Afbeelding
Foto: Peter Kuijpers

Seizoen 2018/2019 start ook pas na de zomer

Voetbal 3.039 keer gelezen

OSS | Het volgende seizoen van het amateurvoetbal begint net als dit seizoen later. Opnieuw wordt er pas gestart na de zomer.

In het weekeinde van 25 en 26 augustus starten de clubs in de Tweede en Derde divisie van het amateurvoetbal. De Hoofdklasse begint op 1 en 2 september. Dat weekend starten voor de rest van het amateurvoetbal de bekercompetities. Voor de categorie A en B gaan op 22 en 23 september de overige competities van start. 'Door pas na de zomervakantie te beginnen met bekerwedstrijden in het weekend, hoeven minder voetballers hun eerste wedstrijd(en) te missen. Daarnaast kunnen voetballers, trainers, teams én clubs zich beter voorbereiden op de start van de competitie', meldt de KNVB op de eigen website. 'Als bijkomend voordeel loopt het voetbalseizoen ook langer door, wat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld, met hierdoor meer kans op mooi weer en dus minder kans op afgelastingen.'

Bekercompetitie
De bekerwedstrijden worden gespeeld op 1/2, 8/9 en 15/16 september. De overige bekerdata worden gepubliceerd in de volledige speeldagenkalenders die vanaf januari 2018 bekend worden gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant