Walstraat-ondernemers pakken uit op Black Friday.
Walstraat-ondernemers pakken uit op Black Friday.

Walstraat-ondernemers pakken uit op Black Friday

Zakelijk 1.640 keer gelezen

OSS | Black Friday is in Amerika een dag van enorme drukte. Een dag na Thanksgiving trekken miljoenen Amerikanen er op hun vrije dag op uit om op 'jacht te gaan' naar kerstinkopen. Dit jaar vindt Black Friday voor het eerst plaats in Oss. Ondernemers in de Walstraat werken op vrijdag 24 november van 10.00 tot 18.00 uur samen en hebben ieder een aantrekkelijke actie.

door Leon Voskamp

Het idee ontstond bij Marieke van Nuland, eigenaresse van Heeren van Nuland. Ze zocht contact met Centrummanagement Oss (CMO), maar vertelde andere ondernemers in de Walstraat ook over de plannen. "We hebben niet gewacht op het antwoord van het CMO, maar zijn zelf alvast actie gaan ondernemen", aldus Mariëlle Henzen - Van Boekel van VakantieXperts TravelTeam. "Kijk eens naar Halloween dat ook over is komen waaien uit Amerika. Dat is in Nederland steeds populairder aan het worden. Black Friday is een gekkenhuis in Amerika en het leek de andere ondernemers ook een leuk idee om in Oss iets met deze dag te gaan doen. Natuurlijk denken we commercieel, maar we willen vooral de centrumbezoekers een leuke dag bezorgen."

Leuke acties
Zestien ondernemers uit de Walstraat doen mee aan de 'actiedag'. Bij een aantal ondernemers worden er leuke dingen weggegeven, anderen geven aantrekkelijke kortingen. Zo is een Black Friday smulpakket bij De Visscher Visspecialiteiten 10 in plaats van 21,25 euro en bij Hoofdstuk 2 krijgt een tweede persoon een gratis borrelplateau. "Iedereen heeft een leuke actie en daarmee zetten we de Walstraat op de kaart. We willen graag laten zien dat deze straat heel goede ondernemers heeft en dat er grote diversiteit is."

Traditie
De ondernemers hopen dat Black Friday een traditie gaat worden in Oss. "Centrummanagement Oss heeft het opgepikt en er zijn ook andere ondernemers die mee gaan doen. Wij zouden het mooi vinden als de komende jaren meer straten zich bij ons aansluiten. We willen toch allemaal meer mensen in het centrum."

Andere acties
De Walstraat-ondernemers hebben al vaker leuke acties georganiseerd. Zoals tijdens het Fashion & Food weekend, wat veel positieve reacties van bezoekers opleverde. Later dit jaar wordt er ook uitgepakt rondom Winterland Oss. "We zijn heel blij dat het evenement naar de Wal komt. We gaan de hele Walstraat versieren en er komen projecties op panden. Vergelijk het een beetje met Düsseldorf rond de kerstperiode."

Informatie
Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina WalstraatOss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant