Zwarte Piet bij Misceaup.
Zwarte Piet bij Misceaup.

Zoeken naar 'verloren verlanglijstjes' in Osse centrum

Algemeen 714 keer gelezen

OSS | Misceaup is één van de pareltjes die zich in het Osse centrum hebben gevestigd dankzij het project Mijn Droomwinkel. Ondernemers Colinda van der Putten en Remco van Eck hebben het goed naar hun zin aan de Kerkstraat 11. De komende weken staat Misceaup onder andere in het teken van Sinterklaas. Colinda heeft met Thijs Verhoeven (412TV) de handen ineengeslagen voor een speurtocht in Sinterklaasstijl.

"Sinterklaas vind ik altijd een hartstikke leuk feest. Dat gevoel als kinderen Sinterklaas en de Zwarte Pieten zien is toch geweldig en magisch?", aldus Colinda. In het pand van Misceaup is een Pietenkamer verrezen. "Kinderen kunnen een kijkje komen nemen in de werkkamer van Piet. Ze kunnen hier ook een verlanglijstje achterlaten." Samen met Thijs Verhoeven is ze druk bezig met een speurtocht. Dit naar aanleiding van Piet Lut die namens Sinterklaas naar Oss is gestuurd. Hij had de verlanglijstjes verzameld en ging nog even in het centrum kijken of alles er netjes bij lag om Sinterklaas te verwelkomen. Maar toen hij een ijsje van Venezia kreeg, raakte hij de zak met lijstjes kwijt. Kinderen tussen ongeveer 3 en 9 jaar worden in de zoektocht naar de verlanglijstjes om hulp gevraagd. "Op koopzondag 26 november kunnen kids in onze winkel een gratis kaart komen halen. Daarop staat een speurtocht langs centrumondernemers. In de deelnemende winkels kunnen stickers worden verzameld om zo uiteindelijk achter de locatie van de verloren zak te komen." Als de zak wordt gevonden, krijgen kinderen een Pietendiploma en iets lekkers.

Sfeer
Colinda hoopt dat veel kinderen meedoen aan de speurtocht. "Het is voor ons als Misceaup, maar ook voor de andere droomwinkels en enthousiaste andere centrumondernemers een leuke manier om extra op de kaart te worden gezet. Maar ook belangrijk is dat we de sfeer in het centrum verhogen. Er worden al zoveel leuke dingen georganiseerd en we dragen daar graag een steentje aan bij." De komende dagen zal er via de social media kanalen en de website www.412tv.nl een serie reportages van 'Oss en het mysterie van de verdwenen verlanglijstjes' te zien zijn in aanloop naar deze spannende speurtocht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant