Afbeelding
Foto: Martijn Schwillens

Ravensteins talent Lowie van Zundert klopt aan de deur van NEC 1

Voetbal 3.111 keer gelezen

NIJMEGEN | Dat hij nu regelmatig op de bank zit bij de koploper van de Jupiler League en een vaste waarde is bij de beloften, had Lowie van Zundert een half jaar geleden niet kunnen denken. De 19-jarige spits maakte afgelopen zomer echter de overstap van de amateurs van NEC naar de proftak en maakt veel indruk. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen maakte hij tegen Al-Jazira al zijn debuut in het vaandelteam. "Een geweldig moment, NEC is mijn hele leven al de club waar ik supporter van ben."

door Leon Voskamp

Van Zundert begon met voetballen bij Ravenstein en maakte in de D-jeugd de overstap naar de D1 van Margriet. Een jaar later verkaste hij naar de amateurs van NEC. Zijn vader ging in Nijmegen wonen -de plaats waar kleine Lowie werd geboren- en zijn moeder bleef in Ravenstein. In de jeugdopleiding van NEC was hij ieder jaar topscorer, maar afgelopen jaar vielen zijn prestaties bij de proftak pas echt op. In NEC onder 19 2 (de amateurs van NEC) scoorde hij 41 keer en was hij verantwoordelijk voor 19 assists. "Dat ik de kans bij de profs zou krijgen, had ik niet verwacht. Natuurlijk hoopte ik er wel op en ik heb die kans met beide handen aangegrepen." Eind vorig seizoen speelde hij al een paar oefenduels mee bij Jong NEC en dit seizoen is hij een vaste waarde. "Het gaat lekker tot nu toe. Het team draait bovenin mee en ik heb een basisplaats. In het begin moest ik een aantal weken aan het niveau wennen, maar vooral aan het feit dat we nu vrijwel iedere dag trainen. Soms wel twee keer op een dag. Maar ik paste me snel aan en ik ontwikkel me goed."

Debuut
In de voorbereiding debuteerde hij dus al in het eerste en ook zat hij dit seizoen meerdere wedstrijden op de bank. De supporters van NEC kennen hem in ieder geval als trefzekere spits. In de oefenwedstrijd tussen Jong NEC en Achilles'29 maakte hij bijvoorbeeld indruk door in de met 0-5 gewonnen wedstrijd vier keer te scoren. "Dat ik mocht debuteren was een jongensdroom. Het was zo'n mooi moment, ik kan eigenlijk niet beschrijven hoe dat voelde. Mijn doel is om zo snel mogelijk speelminuten in het eerste elftal te krijgen. Ik wil hier heel erg graag slagen. NEC durft ook jonge talentvolle spelers te brengen, zoals bijvoorbeeld Ossenaar Arnaut Groeneveld die indruk maakt."

Eredivisie?
De kans is groot dat hij samen met NEC een titel mag gaan vieren. De koploper is namelijk titelkandidaat nummer 1. "Ik verwacht ook dat we dik kampioen gaan worden. Er is geen club die qua niveau in de buurt komt. NEC hoort ook thuis in de Eredivisie. Een grote club met veel supporters. Die zijn kritisch, maar door de goede prestaties is de sfeer binnen en rondom de club erg goed."

Verbeterpunten
Het gaat zeer hard met de carrière van Van Zundert. De trainersstaf van zowel het eerste als het tweede zien het zitten in de 1.92 meter lange aanvaller. "Ik ben een echte spits en sta altijd op de juiste plek om te scoren. Als aanspeelpunt ben ik bovendien balvast. Wel zijn er uiteraard verbeterpunten. Zo moet ik beter de diepte zoeken. Maar ik heb er vertrouwen in dat ik me goed blijf ontwikkelen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant