Maureen van Lanen bij de toekomstige buurttuin Piekenhoef
Maureen van Lanen bij de toekomstige buurttuin Piekenhoef Foto: Ellen Beenhakker

Informatiemiddag Buurttuin Piekenhoef op locatie Landbouwlaan

Algemeen 959 keer gelezen

BERGHEM | Een buurttuin waar mensen elkaar kunnen ontmoeten door middel van tuinieren. Dat is het doel van de projectgroep Buurttuin Piekenhoef. Een locatie is inmiddels gevonden. Deze komt op gemeentegrond aan de Landbouwlaan, tussen het appartementencomplex en het hondenlosloopterrein.

Maureen van Lanen is één van de initiatiefnemers van dit project. Ruim een jaar geleden is zij gaan flyeren in wijk Piekenhoef om mensen bij het plan te betrekken. "Er waren meer mensen die een dergelijk idee hadden en begin dit jaar zijn we een projectgroep gestart. Als eerste zijn we gaan aftasten wat de ideeën waren en wat ons gezamenlijke doel kon zijn. We zijn ook al snel met de gemeente in gesprek gegaan. Deze stond heel positief ten opzichte van ons initiatief en stimuleert het ook, maar de bal ligt wel bij ons."

Stadse Boeren Oss
De projectgroep heeft goed gekeken bij andere initiatieven waaronder de Stadse Boeren in Oss. "Maar hoe we het in Piekenhoef gaan invullen, hangt van de deelnemers af. Het kan zijn dat er mensen zijn die een kruidentuintje of bloementuin willen maken of vergeten groenten willen verbouwen. Het wordt echter geen volkstuinencomplex, maar veel kleinschaliger met natuurlijke materialen." Nadat de locatie bekend was gemaakt, is de projectgroep met omwonenden in gesprek gegaan om mogelijke zorgen en vragen te bespreken. "Een goede verstandhouding met de omwonenden is belangrijk. Men hoeft niet bang te zijn voor een groot hekwerk. Voorop staat het ontmoeten in de wijk, bijvoorbeeld door een koffiemoment op een vast tijdstip. De volgende stap is het draagvlak verder te vergroten en buurtbewoners uit te nodigen om deel te nemen."

Informatiemiddag
Op zaterdag 9 december tussen 13.30 en 15.30 uur is er een informatiemiddag op de locatie, waar iedereen met vragen terecht kan en zich kan inschrijven als potentiele deelnemer. "Er moet nog veel gebeuren, maar het zou geweldig zijn als in het voorjaar de eerste schop de grond in gaat."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant