Kunst aan de Maas. (Foto: Rob Pluijm)
Kunst aan de Maas. (Foto: Rob Pluijm)

Na vijf jaar Kunst aan de Maas komt er een eind aan dit project

Algemeen 545 keer gelezen

OSS | De vijfde editie van 'Kunst aan de Maas' is eind september afgerond. Bijna vier maanden stonden er tien kunstwerken van professionele kunstenaars langs de oevers en in de omgeving van de Maas. Deze werken waren via diverse wandel- en fietsroutes te bezichtigen. Hoewel de afgelopen editie succesvol was, heeft de Stichting Kunst aan de Maas besloten het project niet meer voort te zetten.

Kunst aan de Maas is een idee van het kunstenaarscollectief K26 en samen met de Stichting Maasmeanders ontwikkeld tot een cultureel en toeristisch evenement in de regio. In de vijfde editie van Kunst aan de Maas werden werken getoond van kunstenaars uit alle delen van het land en uit diverse disciplines: audioverhalen, beeldende kunst en film, allemaal geïnspireerd op het landschap. Simon Niks, Ninette Koning en Weerthof & Pagée maakten speciaal voor deze editie nieuw werk. Noortje Haegens, Thomas Bakker en Jos Verschaeren lieten bestaand werk zien. 

Professionalisering en vernieuwing
Het afgelopen jaar heeft de organisatie een stevige professionaliseringsslag gemaakt, op organisatorisch, financieel en kunstinhoudelijk vlak. Zo werd de nieuwe Stichting Kunst aan de Maas opgericht en werd er een kunstcommissie aangesteld. De volgende stap was om het project te verduurzamen door partners in het veld te vinden die het project financieel mogelijk zouden kunnen maken, zodat Kunst aan de Maas niet langer afhankelijk zou zijn van (culturele) subsidies. De Stichting Kunst aan de Maas moet echter concluderen dat er te weinig draagvlak is voor een dergelijk project in deze regio. Het ontbreekt aan partners, bedrijven en sponsoren, die het project financieel willen ondersteunen. Dat betekent dat er na vijf jaar Kunst aan de Maas een eind komt aan dit project. Kunst aan de Maas 2017 werd financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Oss, Provincie Noord-Brabant, bkkc, Prins Bernhard Cultuurfonds, Maasmeanders en K26.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant