Afbeelding

4H: Ujese derby op zaterdag, stoelendans bovenin gaat verder.....

Voetbal 1.809 keer gelezen

OSS/MEIJERIJSTAD| Het blijft ongemeen spannend in de vierde klasse H. Bovenin vechten een half dozijn teams om de prijzen terwijl er ook veel strijd is om erin te blijven. De derby tussen FC Uden en FC De Rakt wordt zaterdagavond om zeven uur al afgewerkt. 

In Zeeland ontvangt Festilent het Cito van trainer Yavuz Demirci. De Zeelanders moeten dit potje simpelweg winnen om bij te blijven bij de ploegen bovenin. Festilent ging vorige week in Dinther diep door het stof toen men erin slaagde zelfs tegen negen tegenstanders nog een 0-1 voorsprong te verkwanselen. Dit moet rechtgezet worden, weggespoeld. Cito is echter geen makkelijk hapje om even te verorberen. De Ossenaren hebben relatief weinig punten maar voetballen beter dan de ranglijst doet vermoeden.

Nulandia - RKKSV
Voor Nulandia geldt eigenlijk hetzelfde als Festilent. De Nulanders lijken een goede ploeg te hebben die zeker mee moet doen om de titel maar tegelijk verprutst men veel teveel onnodig. Wie in Vorstenbosch halverwege met 0-2 leidt en dan alsnog een gelijkspel moet toestaan is normaal gezien geen kandidaat voor de prijzen. In deze klasse is echter nog alles mogelijk, dat weten ze ook in Nuland,. Dan moet er echter wel snel wat meer stabiliteit worden geschapen.

FC Schadewijk - Maliskamp
Een emotionele achtbaan. Daarin zaten de spelers en staf van FC Schadewijk vorige week zondag. In Lith ploeterden de Ossenaren meer dan negentig minuten lang met in het achterhoofd de angst dat de periodetitel uit het zicht zou zijn. Uiteindelijk bleek de late gelijkmaker in Lith net genoeg om alsnog een klein feest te kunnen vieren. Een beetje kampioensploeg is echter niet tevreden met een periode. Dat zal trainer Giel van Orsouw ook gezegd hebben van de week. Zondag moet Schadewijk er weer vol staan als Maliskamp op visite komt. Deze week werd bekend dat Gaby Kuijpers de opvolger wordt van de scheidende Van Orsouw.

FC Uden - FC De Rakt (zaterdag 19.00 uur)
Eus Marijnissen liet weten volgend jaar geen trainer meer te zijn van FC Uden. Het seizoen duurt echter nog lang en de belangrijke derby tegen De Rakt staat alweer voor de deur. Beide teams mogen dit potje niet verliezen. Niet voor het prestige maar ook niet voor de stand op de ranglijst. Vooral voor FC Uden zou een nederlaag op het moment heel slecht uitkomen.

Vorstenbossche Boys - SCMH
Ook in 'Fürstenwald' staat zondag een derby op de rol want SCMH komt langs. De 'boys' harken zich wekelijks een ongeluk om links en rechts wat puntjes bij elkaar te scharrelen. Vorige week was de 2-2 tegen Nulandia er eentje van het knappe soort. Maar goed, eigenlijk heeft men een keer drie punten nodig want dat schiet iets harder op. SCMH lijkt momenteel echter net even een maatje te groot voor de geel-zwarten maar zondag rond half vijf weten we wat dat betreft iets meer. De bal is van leer, rond en maakt rare capriolen...zullen we maar zeggen.

VOW - NLC'03
Ach goh, dat arme VOW. Nog steeds kijkt trainer Jordy van Boxtel elke avond in zijn voetbalschoen en nog steeds zit er geen puntje in. Dan zondag maar zou je zeggen. Tegenstander NLC'03 zal echter juist in Zijtaart kansen zien om opnieuw te winnen. De mannen uit Lith zijn groeiende dit seizoen, het team wordt steeds beter. VOW lijkt voor een lastige opgave te staan maar misschien heeft Van Boxtel nog iets geniaals in petto.

WEC - Avesteyn
Een interessante pot in Wijbosch want zowel WEC als Avesteyn doen lekker bovenin mee. Wie WEC een beetje volgt weet dat de formatie van trainer Bas van de Veerdonk alsmaar beter wordt. Een paar jaar terug stelde WEC sportief gezien weinig voor maar daar is verandering in gekomen. Misschien dat WEC eindelijk weer eens aan de glorieuze jaren'80 en '90 kan aanknopen, ze lijken in ieder geval deze keer de juiste afslag te hebben genomen. Avesteyn heeft echter ook een aardig voetballend ploegje met een coach als Hugo van de Sanden die er wekelijks bovenop zit. Leuk wedstrijdje mensen. (WR)

1. FC Schadewijk  8-17       +10
2. WEC    8-17     +2
3. Nulandia   8-16    
4. Festilent    8-16      
5. Avesteyn   8-15    
6. SCMH   8-15         
7. RKKSV    8-15      
8. NLC '03    8-12       
9. Maliskamp   8-11       
10. FC De Rakt   8-8       
11. Cito   8-6         
12. FC Uden 8-6 
13. Vorstenbossche Boys    8-4  
14. VOW 8-0   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant