Ulysses won van SDDL.
video

4G: Ulysses pakt derbywinst na spectaculaire slotfase

Voetbal 2.867 keer gelezen

MEGEN | Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten kwamen zondagmiddag aan in Megen, maar Ulysses leek niet getrakteerd te worden op drie punten. Een kwartier voor tijd kwamen de Megenaren wel op voorsprong in de derby tegen SDDL, maar vlak voor tijd scoorden de bezoekers de gelijkmaker. Willem Brouwer zorgde in de extra tijd toch voor feest bij Ulysses door de 2-1 te maken. "Qua veldspel niet, maar qua kansenverhouding zeker een terechte overwinning", aldus Ulysses-trainer Sander Janssen.

SDDL speelde het eerste half uur iets beter en kreeg ook een kans om de score te openen. Het was echter vleugelback Bernd van de Camp die met een sliding de 0-1 voorkwam. Zo'n kwartier voor rust nam Ulysses het initiatief over en hing de 1-0 in de lucht. Onder andere topscorer Paul van Lith  kreeg een mogelijkheid, maar de grootste kans was voor Willem Brouwer. De beste voetballer in Megense dienst wist echter SDDL-doelman Maarten Megens niet te verschalken.

Doelpunten
In de tweede helft was SDDL opnieuw voetballend iets beter. Het probleem zat 'm vandaag echter voorin, want uitgespeelde kansen kreeg de ploeg van trainer Antwan van Rijn vrijwel niet. De beste kans was een lage schuiver van Frenk Zegers, waarbij doelman Sven Rietveld goed ingreep. Nog geen minuut later was Van Lith kansrijk, maar zijn volley ging meters naast. Een kwartier voor tijd scoorde de spits wel. Hij werd vanaf de linkerflank op maat bediend door Tom Driessen en tikte binnen: 1-0.

Het antwoord van SDDL volgde vlak voor tijd. Kevin Bens ontsnapte en verschalkte doelman Rietveld (die had moeten komen of had moeten blijven staan) met een lob.

Het duel leek in 1-1 te eindigen, maar Brouwer maakte in de extra tijd vanuit de draai toch nog de 2-1. Terecht, want de Megenaren lieten eerder een aantal grote kansen liggen om de 2-1 te maken.

Feest in Megen en de spelers hopen door deze overwinning dat De Donderjagers (fanatieke supporters van Ulysses) uit hun winterslaap zijn gekomen.