Mees Linders.
Mees Linders.

1C: Sv TOP wint van sterk FC Tilburg en draait bovenin mee

Voetbal 2.011 keer gelezen

OSS | De eerste klasse C blijkt na negen gespeelde wedstrijden een erg leuke klasse te zijn. Nu DESO uit de competitie is gehaald, is er een brede top. HVCH draait bovenin mee, maar ook sv TOP. "Als wij deze groep fit kunnen houden, dan kunnen we zeker lang mee blijven draaien in de top", aldus TOP-trainer Chris van den Dungen.

FC Tilburg liet vandaag op het Osse kunstgras zien dat het een aardige ploeg heeft. Na twintig minuten openden de Tilburgers de score en dat was gezien het veldspeler zeker terecht. Van den Dungen: "FC Tilburg heeft een goed team. Zeker één van de beste tegenstanders die we tot nu toe hebben ontmoet. Maar na hun goede fase namen wij zo'n kwartier voor de rust het initiatief over." Mees Linders raakte met een vrije trap de paal, maar vlak voor rust was het wel raak. Linksback Franck Nzogning werd neergehaald in het zestienmetergebied en de scheidsrechter wees naar de stip. Linders maakte vanaf elf meter geen fout en zorgde voor de 1-1 ruststand.

Pusters trefzeker
TOP was in de tweede helft de baas op het eigen veld. Via Aram Pusters -in bloedvorm- werd het 2-1 en daarna kregen de Ossenaren kansen om het duel in het slot te gooien. "We hadden vandaag wel met 5-1 kunnen winnen, maar de kansen gingen er niet in. Daarin hebben we onszelf tekort gedaan." Bij TOP maakte de 17-jarige Wesley Kuijpers zijn debuut. Hij viel tien minuten voor tijd in voor de goed spelende Tom Berendsen. Gökhan Balci kreeg twee gele kaarten.

Trots
Van den Dungen is trots op de prestaties van zijn ploeg. "Er staat een hechte ploeg en we geven achterin weinig weg. Voorin scoort Aram Pusters veel. Alle jongens zijn op hun positie erg belangrijk. Het is te hopen dat we de groep fit houden, want dan hebben we bovenin zeker iets te zoeken."

Opstelling sv TOP: Jeffrey Vendrig, Gijs Roosendaal, Gökhan Balci, Gijs Appeldoorn, Franck Nzogning, Jesper Brocks, Tom Berendsen (80. Wesley Kuijpers), Mees Linders, Yassine Boulgalgh, Aram Pusters en Karim Kabaseke (60. Sami Kutlu).

Eerste klasse C:
Sv TOP - FC Tilburg 2-1
SC 't Zand - HVCH 1-1
Best Vooruit - Nemelaer 0-2
Alverna - Brabantia 2-0
DOSKO - AwC 3-1

1. Brabantia 9-16
2. AWC 9-16
3. HVCH 9-16
4. Sv TOP 8-13
5. Nemelaer 9-13
6. Best Vooruit 9-13
7. DESO 7-12 (nog niet uit de stand gehaald)
8. Alverna 9-11
9. Oirschot Vooruit 8-10
10. DOSKO 9-10
11. SC 't Zand 9-9
12. Rood-Wit W 7-8
13. FC Tilburg 8-7
14. Gestel 8-7

AWC - sv TOP
Rood-Wit W - SC 't Zand
Oirschot Vooruit - DOSKO
FC Tilburg - Gestel 
Nemelaer - Alverna
Brabantia - Best Vooruit

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant