4H: Kwartet Schadewijk, WEC, Nulandia en Festilent scheidt zich af

Voetbal 2.944 keer gelezen

OSS/MEIJERIJSTAD| Het was weer een enerverend middagje in de vierde klasse H. Eén duel was al op zaterdagavond gespeeld trouwens: FC Uden klopte FC De Rakt met 4-2. Een dag later wonnen FC Schadewijk, Nulandia, WEC en Festilent waardoor er een top 4 is ontstaan. VOW pakte eindelijk het eerste puntje.

In Zeeland was Cito vooral voor de pauze niets minder dan Festilent. Trainer Yavuz Demirci: "Wij waren de bovenliggende partij in de eerste helft. Festilent beperkte zich tot lange ballen en tegenhouden. Ook werd er een goal van ons afgekeurd. Mo Gezer scoorde. Zeer dubieus allemaal." Na de rust sloeg Festilent echter alsnog toe. Demirci: "Ik weet niet wat ze in de rust in de thee van de scheids hadden gedaan. Hij ging ineens erg raar tegen ons fluiten." Festilent profiteerde en kwam op 3-0. Daarna maakte Emre namens de bezoekers 3-1 en was het weer een wedstrijd. "Toen hing de 3-2 in de lucht maar op een gegeven moment ging Murat Korkmaz er vandoor maar werd hij onderuit getrokken. De scheidsrechter floot echter niet en toen kreeg Murat zijn tweede gele vanwege protesteren. Echt ongelooflijk." Uiteindelijk werd het nog 4-1. Namens Festilent scoorde Joeri Cuppen twee keer terwijl ook Pepijn Schonenberg en Joost van de Coer het net vonden.

Nulandia - RKKSV 2-1
De enerverende derby tussen Nulandia en Kruisstraat werd uiteindelijk een terechte prooi voor de gastheren. Nulandia was de betere ploeg geweest namelijk. Vooral na de pauze zette men de bezoekers onder zware druk maar aanvankelijk wilde de bal er maar niet in. Op een gegeven moment viel het doelpunt daarom aan de andere kant: 0-1. Nulandia toonde veerkracht en kwam via Tom van der Ven op 1-1. Even later dan toch de winnende voor de gastheren. Na een corner van Rik Korsten was het Marco van Lokven die zich tot feestvarken wist te kronen: 2-1.

VOW - NLC'03 1-1
Eindelijk dan het lang verwachte puntje voor VOW. Achteraf gezien had er misschien nog wel meer ingezeten hoewel NLC'03 in de slotfase nog aandrong op de 1-2. Stef van Stiphout zette VOW op 1-0 waarna de gastheren dikke kansen op meer lieten liggen. Uiteindelijk kwam ze dat duur te staan toen Wouter Bijl op schitterende wijze een vrije trap verzilverde door een bal richting kruising te schilderen: 1-1. VOW baalde als een stekker maar in ieder geval had men niet de pech dat de gasten ook nog met een late winst ervandoor gingen.

FC Schadewijk - Maliskamp 4-0
Een verdiende maar geflatteerde zege voor Schadewijk. De bezoekers zagen tot twee keer toe een goal afgekeurd, beide keren was het Günther van Meurs die het net vond en geen toestemming kreeg van de arbitrage om de goal officieel bij te schrijven. De eerste keer was het vrij dubieus overigens. Daarna sloegen de gastheren toe via Younesse Ettahouri die schitterend een vrije trap benutte: 1-0. Op slag van rust was het te teruggekeerde Jordy Hoeks die 2-0 aantekende. Toen Bilal El Ghazaoui na de pauze de 3-0 realiseerde, via opnieuw een mooie vrije trap, was de wedstrijd gelopen. Ettahouri legde de eindcijfers vast op 4-0. FC Schadewijk blijft het goed doen en staat met WEC samen bovenaan.

WEC - Avesteyn 2-1
In Wijbosch speelde WEC een zwakke eerste helft, Avesteyn maakte nadrukkelijk de dienst uit. Het was dan ook niet onlogisch dat de bezoekers de leiding namen door Dries Heerkens: 0-1. WEC-trainer Bas van de Veerdonk: "We mochten blij zijn dat we halverwege niet met 0-3 achter stonden. Er vielen harde woorden in de rust. Ik was erg kritisch naar het team en bepaalde spelers. Er stonden ook spelers op die het woord namen, dat mag ook. Vervolgens stond er in de tweede helft een totaal ander WEC op het veld." Al snel volgde er een strafschop die door Mark Smits werd benut: 1-1. Van de Veerdonk: "Het was een terechte strafschop waar wel erg dom. Ze maakten namelijk op de achterlijn een overtreding terwijl die speler van ons nergens heen kon."  Avesteyn drong nu weer meer aan en WEC kreeg ruimte. Uiteindelijk was het Rob van de Ven die bij de tweede paal een voorzet vanaf links kon binnentikken: 2-1. WEC ligt op koers want doet mee om de titel voorlopig.

Vorstenbossche Boys - SCMH 2-0
Het was een emotionele week in Vorstenbosch vanwege privé-zaken rondom een lid van de selectie. Trainer Ruud Fleskens: "Dit had behoorlijk wat impact op de groep kan ik je zeggen." SCMH bepaalde in Vorstenbosch vooral voor de pauze het spel maar men kwam niet tot echt veel kansen. Zonder de geschorste Bob van de Berg had SCMH had lastig om echt door te drukken. Het waren de gastheren die tegenhielden en probeerden te counteren. Marvin van Heeswijk had al snel voor 1-0 gezorgd. Na de pauze sloeg Van Heeswijk nog een keer toe toen Willem van de Sanden hem had bediend: 2-0. Vanaf dat moment speelde SCMH een verloren wedstrijd want Vorstenbosch gaf niets meer weg en kwam niet meer in de problemen. Een knappe zege van de thuisploeg terwijl SCMH nu wegzakt op de kopgroep.

Festilent    -     Cito    4 - 1
 Nulandia    -     RKKSV    2 - 1
 FC Schadewijk    -     Maliskamp    4 - 0
 FC Uden    -     FC De Rakt    4 - 2
 Vorstenbossche Boys    -     SCMH    2 - 0
 VOW    -     NLC '03    1 - 1
 WEC    -     Avesteyn    2 - 1

1.    FC Schadewijk    9-20