Twee wedstrijden in 3D afgelast

3D: Twee afgelastingen, rode kaarten bij Nooit Gedacht en Berghem Sport

Voetbal 4.194 keer gelezen

De regen van de afgelopen week veroorzaakte op de grasvelden toch wat afgelastingen. Vianen Vooruit – Boekel Sport en Stormvogels'28 – Volkel gingen eruit. Sparta'25 boekte uit 3D de enigste zege en won met 2-0 van het krakende en piepende Nooit Gedacht. De Geffenaren die zwaar in ondertal eindigde in Beek en Donk. Bij Berghem Sport kreeg aanvoerder Dave Eveleens (doorgebroken speler) direct rood en Joel van den Berg (2x geel) eveneens.

Nooit Gedacht zit in de bekende hoek waar de klappen vallen. Op het veld van Sparta'25 incasseerde trainer Wolf Wannet alweer de vierde seizoensnederlaag. In Laarbeek gingen het team van Wolf Wannet met 2-0 onderuit. De Geffenaren startte sterk, maar Sparta'25 nam het langzaam over. Na een 0-0 ruststand kreeg Stef van der Heijden al na twee minuten direct rood van scheidsrechter De Kleine. Trainer Wolf Wannet van Nooit Gedacht: "Erg overdreven en veel te snel getrokken die rode kaart. Het gebeurde voor mijn neus, kom op: bij geel had ik nog geprotesteerd." Voetballen werd moeilijker en de gastheren namen na 58 minuten de leiding met een fraai gekopt doelpunt. Tot overmaat van ramp kreeg ook nog Danny Strik rood voor een stevige overtreding. Wannet: "Dit kan ik billijken van de scheidsrechter, maar die van Stef is echt onzin." De Geffenaren zakten diep weg en konden het beperkt houden met nog een treffer van Sparta'25 wat de eindstand op 2-0 bracht voor de nieuwe koploper in 3D.

Handel - Olympia'18

Handel – Olympia'18 2-2
Handel nam in het duel met Olympia'18 een 1-0 voorsprong door een treffer Jeff Rijksen. Dit met dank aan Handel-doelman Tijmen Brouwer met een verre uittrap uiteindelijk door Rijksen werd verzilverd. Na rust kwam Olympia na een uur op 1-1 en zeven minuten later zelfs op 1-2. Trainer Tom Jacobs sommeerde centrale verdediger en aanvoerder Jordy Beekmans mee naar de frontlinie. In de 88e minuut kwam Handel alsnog langszij. Een handsbal in de zestien deed de bal op elf meter belanden van het Boxmeerse doel. Jeff Rijksen was succesvol met zijn tweede van die middag en redde een punt.

Excellent – DAW 2-2
Het Oploose Excellent bedwong in eigen huis koploper DAW uit Schaijk. Op sportpark Het Domein had Excellent bijna de hele tweede helft de numerieke minderheid nadat Bart van Duijnhoven uit het veld gestuurd. De Oploose speler beroerde in de 52e minuut op de doellijn de bal in een reflex met de hand en kreeg een rode kaart. Excellent leidde toen nog met 1-0 door een treffer van Chris van Duijnhoven (34e min.). Uit de strafschop scoorde DAW'er Mark Megens de gelijkmaker. Via Roel Verberk nam Excellent in de 70e minuut weer de leiding. Negen minuten later bracht Mark Megens de score weer in balans. In de laatste minuut was Excellent dat tussen door de kans op 3-1 liet liggen dichtbij de volle winst, maar het bleef 2-2. "Dit is een dikverdiend punt. We hebben het de koploper heel lastig gemaakt", aldus Excellent-trainer John Janssen.

Vitesse'08 - Berghem Sport (Foto's Jo van Herpen)

Vitesse'08 – Berghem Sport 1-1
Het Gennepse Vitesse'08 heeft het abonnement op gelijke spelen verlengd. Op De Heijkuul werd tegen hekkensluiter een 1-1 remise gesloten. Dat Berghem Sport het slotlicht in 3D is, was in Gennep niet merkbaar. "De gasten speelden bijzonder sterk en wij mochten van geluk spreken dat we niet op grotere achterstand stonden bij rust. Het was nu slechts 0-1 (treffer Jordy Verhagen, red.)", zegt trainer Fabian Krebbers, die in de pauze poppetjes weer op de juiste plaats zette. "De tweede helft was voor ons, maar het duurde tot de 96e minuut voordat we op 1-1 kwamen via Bjorn Hendriks. We hebben echt een punt gewonnen vandaag." Berghem Sport speelde de wedstrijd in Gennep met negen man uit. Eerst trok aanvoerder Dave Eveleens aan de noodrem tegen Vitessenaar Gijs Giebels en zag die actie met rood bestraft. In de slotfase incasseerde Joel van den Berg zijn tweede gele kaart.

Nijnsel – Hapse Boys 1-1
Op bezoek bij Nijnsel deed Hapse Boys zich tekort. In de blessuretijd van een gelijkopgaande eerste helft opende Nijnsel uit een scrimmage de score. De tegenslag hadden de Boys bij aanvang van het tweede bedrijf verwerkt. "We speelden na rust prima maar we beloonden ons te weinig. Jop Kemperman, onze aanvoerder, scoorde in de 67e minuut de gelijkmaker uit een vrije trap van Emile Jans. Daar bleef het helaas bij", aldus trainer Johan Vullings.

De wedstrijden Vianen Vooruit – Boekel Sport en Stormvogels'28 – Volkel werden afgelast.