Afbeelding

4H: Cito moet FC Uden kloppen, Schadewijk wacht lastige uitbeurt, NLC'03 ontvangt WEC, Nulandia moet winnen

Voetbal 2.050 keer gelezen

OSS/MEIJERIJSTAD/UDEN| In de vierde klasse H wordt er ook weer zondag gestreden, gebuffeld en geknokt om elke bal en grasspriet terreinwinst. Rond half vijf zijn de kruitdampen weer opgetrokken en zullen we weten hoe het er dan weer voor staat. Een overzicht van de eerstvolgende wedstrijden.

Avesteyn    -     Nulandia     
Avesteyn voetbalt aardig maar verliest ook regelmatig potjes waarvan je zegt: als je nu echt mee wil doen om het mooiste, meest glimmende, eremetaal dan had dat niet gemogen. Het is iets waaraan gewerkt door trainer Hugo van de Sande en zijn jonge team. Tegenstander is zondag Nulandia dat juist vorige week karakter toonde door goed terug te komen in de derby met Kruisstraat. De Nulanders waren beter maar kwamen onterecht achter. Toen stonden de geel-zwarten echter op, maakten zich goed kwaad, en wonnen alsnog met 2-1. Een goed teken voor scheidend coach Koen Wissing. 
Cito    -     FC Uden     
Een belangrijke pot zondag in Oss want Cito moet van FC Uden winnen om niet verder in de problemen te komen. Trainer Yavuz Demirci is uiterst ontspannen als altijd want door het zeer acceptabele veldspel van zijn team heeft hij veel vertrouwen in een snelle aanwas van punten. Dat is een prima redenering van de trainer. Zondag komt echter FC Uden naar Oss en dan zal er niet verloren mogen worden want de Udenaren staan daarvoor te dichtbij op de ranglijst. Voor beide teams zou een nederlaag een mentale knauw betekenen. FC Uden toonde vorige week ballen door na een 0-2 achterstand toch op karakter FC De Rakt alsnog met 4-2 te kloppen. Het betekenden drie belangrijke punten voor de geel-blauwen maar die zijn weer minder waard als Cito zondag over ze heen zou gaan.

 Maliskamp    -     VOW     
VOw heeft een puntje op zak. Hoera! Eigenlijk zat er nog meer in voor de oranje-witten maar in ieder geval is men van die hatelijke nul af. In Zijtaart werd het contract met trainer Jordy van Boxtel met een jaar verlengd. Van Boxtel: "Ik doe het ook goed dit seizoen he haha.". Een grapje natuurlijk van de trainer maar het tekent de stabiele visie van het bestuur die verder gaat dan alleen het scorebord onder de loep houden. Prima. Zondag gaat de reis naar Rosmalen, naar Maliskamp om precies te zijn.

 NLC '03    -     WEC     
WEC heeft een nieuwe status. De mannen uit WIjbosch zijn mede-koploper en dat is toch iets anders dan wat de laatste jaren het geval was. Het brengt een ander soort druk met zich mee: 'mogen winnen' is nu 'moeten winnen' geworden. Zondag staat er een ultra-lastig uitduel op de rol bij NLC'03 in Lith. De mannen van trainer René van der Putten zijn uiterst moeilijk te verslaan en doen gewoon goed mee in de vierde klasse H. Een knappe prestatie van de zwart-gelen. Aan de boorden van de Maas zullen zondag beide teams er vol voor gaan om met een goed gevoel richting winterstop te gaan. Een erg leuk affiche voor de regionale voetballiefhebber.

 FC De Rakt    -     Festilent     
Een derby in Uden-Noord want tegenstander Festilent kan op de fiets afreizen. Nu zullen de heren dat niet doen, maar dat is logisch. Festilent heeft een team om mee te doen om de prijzen maar laat toch af en toe wat teveel puntjes liggen. Vooral als de tegenstander weigert om mee te voetballen dan hebben de Zeelanders het iets lastiger. Het is een proces waar trainer Michel Kuijpers met zijn mannen middenin zit. FC De Rakt verloor smadelijk van FC Uden vorige week maar zal azen op revanche. De Udenaren zijn voor iedereen een lastige tegenstander en dat zullen ze zondag zeker weer eens willen bewijzen. Bovendien heeft De Rakt de punten gewoon keihard nodig.

 RKKSV    -     Vorstenbossche Boys     
Ruud Fleskens blijft bij de 'boys' en gaat dus zijn vierde seizoen in. De aimabele Veghelse Udenaar, of is het Udense Veghelaar...dat is de auteur van dit stuk na tig jaar nog steeds niet helemaal duidelijk. In ieder geval heeft Fleskens laten zien een goede trainer te zijn en wie met hem spreekt zal dat ook merken. Het is een echte voetbalman en ook een persoon die zich probeert te verplaatsen in de jeugd van tegenwoordig en het vermogen heeft om daarop te anticiperen. Dat is best knap. Het zou mooi zijn als de 'boys' zondag ook in Kruisstraat een resultaat kunnen behalen maar makkelijk zal dat zeker niet zijn.

 SCMH    -     FC Schadewijk
De 'groen-witten' clash staat zondag op de rol in Mariaheide want Schadewijk komt op bezoek bij SCMH. Een paar weken terug zou dit een topper zijn geweest maar SCMH is wat weggezakt. Toch is men in Mariaheide ' hartstikkene prima' tevreden over trainer Fred Donkers en dat valt te snappen. SCMH heeft de laatste jaren duidelijk stappen omhoog gemaakt en dat zal de voetballiefhebber in 'de hei' goed doen. Schadewijk is maar met één ding bezig en dat is dit jaar kampioen worden. Trainer Giel van Orsouw, toch een instituut in het Osse amateurvoetbal, houdt er na dit seizoen mee op en niets zou mooier zijn dan om bij, de dan ongetwijfeld emotionele, Van Orsouw een kampioensschaal tussen zijn knuisten te parkeren. Daarvoor zullen echter nog vele wedstrijden gewonnen moeten worden, te beginnen zondag in Mariaheide,

1.    FC Schadewijk    9-20        
2.    WEC    9-20       
3.    Nulandia   9-19   
4.    Festilent   9-19
5.    Avesteyn    9-15       
6.    SCMH    9-15      
7.    RKKSV   9-15
8.    NLC'03 9-13   
9.    Maliskamp    9-11        
10.    FC Uden  9-9       
11.    FC De Rakt    9-8    
12.    Vorstenbossche Boys    9-7      
13.    Cito    9-6   
14.    VOW 9-1         

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant