AWC won van TOP.

1C: AWC een maatje te groot voor sv TOP

Voetbal 1.712 keer gelezen

WIJCHEN | AWC is de nieuwe koploper in de eerste klasse C. De Wijchenaren kwamen aan kop dankzij een overtuigende 6-1 overwinning op sv TOP.

TOP-trainer Chris van den Dungen kon geen beroep doen op Jeffrey Vendrig. De doelman raakte afgelopen week op de training geblesseerd aan zijn schouder. Centraal achterin ontbrak het duo Gijs Appeldoorn / Gökhan Balci. Appeldoorn liep een enkelblessure op tijdens het zaalvoetballen, Balci was voor een wedstrijd geschorst. "De vervangers hebben keihard hun best gedaan, maar AWC was vandaag wat slimmer en zijn fantastisch omgegaan met de kansen", aldus Van den Dungen. Met rust stond het 2-0 voor AWC dankzij treffers van Dennis Straten en Youri Hubers.

AWC maakt het karwei af
In de tweede helft bracht Aram Pusters al snel de spanning terug met zijn 2-1. Een grote persoonlijke fout in de Osse defensie stelde echter Freek Thoone in staat om de 3-1 aan te tekeken. Na wederom een foutje bij TOP werd het 4-1 door Safa Kizir. Straten bepaalde met twee treffers de eindstand op 6-1. "We waren vandaag niet goed genoeg. Het is nu aan ons om het te proberen op te pakken en hopelijk zijn de geblesseerde spelers snel terug."

Opstelling sv TOP: Roel Kuilder, Gijs Roosendaal, Jesper Brocks, Franck Nzogning, Mats van de Broek (Tim Ruijs), Tom Berendsen (Wesley Kuijpers), Mitch Pennings, Mees Linders, Yassine Boulghalgh (Sami Kutlu), Aram Pusters en Karim Kabaseke.