Afbeelding

Kerst met Lambertus met orkest en afterparty in Lith

Algemeen 258 keer gelezen

LITH | De deuren van de Lithse Sint Lambertuskerk gaan zondag 17 december vanaf 15.30 uur open voor een kerstconcert. Daarna wandelen de bezoekers in stijl naar De Hoeve voor een afsluiting. De toegang is gratis.

Het evenement met de titel 'Kerst met Lambertus' begint met een concert van het fanfareorkest in de Lithse kerk. Nadat het jeugdorkest het publiek muzikaal verwelkomd heeft, start om 16.00 uur het muzikale programma van de Lithse fanfare. Naast verschillende bekende en minder bekende kerstmuziek klinken diverse fanfarewerken. "Alles is erop gericht om de blaasinstrumenten helemaal tot recht te laten komen in de prachtige akoestiek van de kerk. Een extra element is hierbij het orgelspel van Mari van Boxel. Als solist en samen met de fanfare bespeelt hij het authentieke Loret-kerkorgel", aldus de Lithse fanfare in een persbericht. "Een week voor de daadwerkelijke Kerstviering kunnen alle belangstellenden helemaal in de juiste stemming komen."

Afterparty
Op een toepasselijke manier worden de bezoekers vanuit de kerk naar De Hoeve geleid. Hier start rond 17.00 uur een afterparty met muziek van Big Band Rivierenland. Ook hier is het centrale muzikale thema het komende kerstfeest.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant